През 2022 родина Ред Бул спечели и двете титли във

...
През 2022 родина Ред Бул спечели и двете титли във
Коментари Харесай

Тост обясни за разликите между Алфа Таури и Ред Бул

През 2022 татковина Ред Бул завоюва и двете трофеи във Формула 1, а вторият тим на компанията - Алфа Таури, приключи на 9-ото, предпоследно място при конструкторите. Сривът в представянето на отбора донесе доста рецензии на тима от Фаенца. Сега шефът на Алфа Таури Франц Тост изяснява какво тъкмо е съдействието на отбора му с Ред Бул и за какво новата кола на Астън Мартин наподобява доста повече на болидийе на Ред Бул в съпоставяне на болидите на Алфа Таури.

“В рамките на съдействието ни с Ред Бул, ние вършим всичко, което е позволено от разпоредбите - изясни Тост. - От тях получаваме скоростни кутии, задното окачване, детайли от предното окачване и хидравлика. Освен това, употребяваме един и същи аеродинамичен тунел, само че работим настрана. Например, ние работим там в събота, неделя и понеделник, а Ред Бул - от сряда до петък. Но нямаме право да обменяме резултатите от работата ни. В началото на нашия план през 2006 получавахме всичко от Ред Бул, това беше идеално за нас, само че разпоредбите го не разрешиха. ”

Тост изясни и за какво новата кола на Астън Мартин наподобява на болидите на Ред Бул.
 Тост: Гасли рискуваше да остане отвън Формула 1 Тост: Гасли рискуваше да остане отвън Формула 1
“Двете коли си наподобяват, защото Астън Мартин взе половината експерти по аеродинамика от Ред Бул- И несъмнено, те сътвориха тъкмо подобен автомобил, единствено че оцветен в зелено. Ние не можем да се възползваме от това, защото експертите от Ред Бул са доста скъпи и не можем да си ги позволим. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР