През 2022 г. ще се проведе двадесет и второто издание

...
През 2022 г. ще се проведе двадесет и второто издание
Коментари Харесай

Най-големият фестивал на креативната индустрия в България – ФАРА, ще се проведе от 8 до 11 юни в Пловдив |

През 2022 година ще се организира двадесет и второто издание на ФАРА. Фестивалът на Българската асоциация на информационните организации и максимален конгрес за изобретателната промишленост в България тази година се завръща в Пловдив.

Комуникационните организации ще могат да подават своите поръчки в два фестивала – Медиен и Творчески. Платформата за подаване на поръчки е отворена за присъединяване, като крайният период за подаване на поръчки е 21 април 2022 .

Новости и правилник

За втора поредна година ФАРА ще бъде хазаин и на Медиен фестивал, който ще отличи открояващите се със тактика и креативност медийни акции. Заявки се одобряват в 3 съществени посоки с общо 11 категории.

Следвайки непрестанното развиване на информационния пазар, уредниците на фестивала показва няколко новости към категориите в креативния конкурс. Творческият фестивал ще приема поръчки в четири секции с 12 съществени категории, разграничени на общо 38 категории и подкатегории.
Оформят се четири секции, в които са разпределени конкурсните категории – Storytelling, Craft, Tactics, Grand Jury. Въвеждат се две напълно нови за състезанието съществени категории: “Storytelling & Film Craft ” и “Topical and Real Time Marketing ”. В категория “Storytelling & Film Craft ” поръчки ще могат да се подават в подкатегории “Copywriting & Storytelling ”, „ Кинематография “, „ Музика и саунд дизайн “. В съществена категория „ Craft “ уредниците показват пет напълно нови подкатегории: „ Илюстрация “, „ Фотография “, „ Типография “, „ Анимация “ и „ Пространствен дизайн “. Към наложилите се подкатегории „ Бранд еднаквост “ и „ Дизайн на опаковки “ в съществена категория „ Идентичност “ поръчки ще се одобряват в три нови подкатегории: „ Лого “, „ Ребрандинг “, „ Бранд материали “. Новости има и в категория “Digital ”, където организациите ще се състезават в общо седем подкатегории, измежду които са и новите „ Engagement “ и „ Инфлуенсър маркетинг “. В отговор на трендовете в промишлеността, в тази категория са преместени категории “Digital Craft “ и „ Други аудио форми на реклама “.
В конкурсната стратегия на ФАРА 2022 могат да вземат участие рекламни форми и информационни акции, основани в България и осъществени в страната или чужбина, които са публикувани/излъчени/организирани сред 1 януари 2021 и 20 април 2022 година

Платформа

Тази година ФАРА се организира под креативната идея „ ГИЛДИЯ “ - концепция, която се осланя на нуждата от колаборация сред всички страни в информационната промишленост.

„ ФАРА, с изключение на фестивал за креативност, е и мястото, на което се събират хора от промишлеността. Тази година, информационна тактика и наличието на ФАРА целят да обединят сектора към концепцията за “Гилдия ” и да дадат публичност на всички, които вземат участие в рекламната промишленост: информационни организации, клиенти, медии и останалите сътрудници, без които няма по какъв начин да съществува българската реклама. Всички ние построяваме средата, в която работим. Затова е нужно да поддържаме връзка повече, да разменяме гледни точки, познание, опит и да се въодушевяваме между тях. В тези сложни за всички времена желаеме да покажем какво можем и още повече, какво можем, когато сме обединени “, Ненад Лозович, ръководител на БАКА и член на Организационния комитет на ФАРА.

Благодарение на поддръжката на Нова Броудкастинг Груп и дъщерното й сдружение Нет Инфо като съществени спонсори на фестивала, креативната, маркетинговата и рекламната професионална общественост ще се събере още веднъж дружно, с цел да показа хрумвания, опит и да отличи най-хубавите достижения на българската реклама и образци за подражателство за гилдията.

БАКА член на Art Directors Club of Europe

От началото на 2022 година БАКА стана най-новият член на Art Directors Club of Europe и представител на още една от най-престижните организации в Европа и света, свързани с рекламата. Благодарение на това участие, ФАРА влиза в системата от национални фестивали, спечелилите от които имат шанса да се състезават за оценките на ADCE Best of European Design & Advertising Awards.

Наградените със злато поръчки на фестивала ще получат правото гратис да вземат участие на интернационалния фестивал ADCE Awards и да бъдат включени в The Annual of Annuals – електронно издание, което показва всички най-хубави образци на рекламата и дизайна в Европа. Същевременно отличените със сребро и бронз ще имат опция да вземат участие при преференциални условия.

ФАРА 2022 се провежда от Българската асоциация на информационните организации. Проектът е част от стратегия Наследство на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

ФАРА

Целта на Фестивала е да показва достиженията на информационната промишленост в България и да отличи най-хубавите рекламни форми и информационни акции. Най-големият рекламен фестивал в България и се провежда от 2000 година от БАКА. Обединява в себе си конкурс на информационни хрумвания и лекционен панел с присъединяване на уважавани интернационалните лектори. Във ФАРА вземат участие експерти от информационния отрасъл, представители на креативен специалности, режисьори, продуценти, водещи рекламодатели, маркетинг експерти, медии.

БАКА

Българската асоциация на информационните организации е основана през 1995 година като самостоятелна, доброволна социална организация. Българската асоциация на информационните организации е основана като браншова организация, с цел да способства за одобряването на рекламната активност като значима и неотменна сфера в модерната пазарната стопанска система, за одобряване на позитивния имидж на рекламата измежду необятната общност и за просторно информиране на обществото във връзка с цялостната информационна тактика и политика на организацията и нейните членове.

Основните цели на Българската асоциация на информационните организации са: да развива и утвърждава високи професионални стандарти и професионална нравственос измежду членовете си без изключение, да пази професионалните ползи на членовете си пред обществеността, държавни и публични органи и други юридически лица, да се включи в интернационалния продан на информация сред асоциации и други организации със сходни цели и задания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР