През 2022 г. двустранната търговия между България и Китай достига

...
През 2022 г. двустранната търговия между България и Китай достига
Коментари Харесай

Търговията ни с Китай е в пика си - 4.1 млрд. долара за 2022 г.

През 2022 година двустранната търговия сред България и Китай доближава пикова стойност от 4.1 милиарда щ.д. Китайската национална република се подрежда на второ място измежду експортните ни сътрудници отвън Европейския съюз, незабавно след Турция.

Стокообменът сред двете страни в интервала 2011-2021 година възлиза на над 25 милиарда щ.д. Това стана ясно по време на среща сред министъра на нововъведенията и растежа Александър Пулев и посланика на Китайската национална република у нас Н. Пр. Дун Сяодзюн.

Мивистър Пулев сподели, че България получава редица запитвания от азиатски компании, които желаят да употребяват страната ни като платформа да продават на общия европейски пазар.

На срещата беше разисквана дейната политика на България да сътвори предпоставки за привличането на огромни производства за над 1 милиарда евро с фокус върху автомобилния сегмент и други предпочитани браншове. Министър Пулев срещна посланика на Китай с напъните на България да отключи административен и финансов запас за отделяне на индустриални зони, с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР