През 2021 г. се навършват 40 години от започването на

...
През 2021 г. се навършват 40 години от започването на
Коментари Харесай

Проклятието на Бастет убива Людмила Живкова?

През 2021 година се навършват 40 години от започването на една от най-мистериозните секрети интервенции у нас – тази по разкопките към гроба на египетската богиня Бастет в подножието на странджанския връх Градище. Експедицията е водена персонално от Людмила Живкова, която съветвала всяка своя стъпка с пророчицата Ванга.

По-късно в същата година обаче Живкова умира при загадъчни условия, а мнозина имат вяра, че точно интервенцията е отключила черно проклинание, обвързвано с Бастет, написа Ретро.

Местността Мишкова равнища, където в действителност се счита, че е гробницата на египетското провидение, се намира напълно покрай турската граница. Достъпът до нея дълги години е строго стеснен, само че в последното десетилетие от социализма мистичният регион притегля вниманието на неколцина висши държавни служители, които предизвикват началото на тайнствени разкопки в подножието на връх Градище.

Всичко стартира през 1980 година, когато локален иманяр попада на остаряла карта с изрисувани върху нея мистериозни знаци и писмени знаци. В опитите си да откри някой, който да я разчете, иманярят се обръща за помощ към експерти от Българска академия на науките, посредством които за необичайния свитък научава и дъщерята на Тодор Живков – Людмила Живкова, по това време ръководител в Комитета за изкуство и просвета.

Първата дама на българската просвета е добре осведомена с множеството археологически обекти в този район и по тази причина демонстрира мощен интерес към картата. За да се разгадаят тайнствените ѝ знаци обаче, се стига до такава степен да се търси помощта на самата Ванга. След като преглежда документа, пророчицата декларира, че той сочи място до Малко Търново, където има гроб на египетска богиня, държаща скиптър от непозната материя. Според нея гробът е дело на високи чернокоси хора, пристигнали от Египет, които били избити незабавно, откакто заровили тайнствената жена. Това било нужно, с цел да се резервира в неопределеност местонахождението на мястото, в което с изключение на богинята е заровена и огромна загадка, разкриваща човешката история 2000 години обратно в предишното и още толкоз напред в бъдещето.

Ванга разказва местоположението с такива детайлности, че още напролет на 1981 година е образувана експедиция, която да открие въпросното място в подножието на връх Градище. Археолозите в действителност се натъкват на огромна празнина, изсечена в скалите. Появява се версията, че това е вход към гробницата на египетската богиня Бастет – жена с котешка глава, настойничка на насладата, плодородието и бременните дами. Наличието на сходен обект в Странджа те изясняват с предания, съгласно които богинята в миналото е била тракийска принцеса, озовала се в Египет и придобила свръхестествени качества. Именно затова се появяват и версии, че гробницата е врата към Космоса, а мястото е заредено с особена сила.

В началото всичко към експедицията върви добре, само че в нощта на 5 против 6 май, след изгрева на Луната, откривателите стават очевидци на нещо необичайно – пред една от стените се появяват две фосфоресциращи човешки фигури. Всички присъстващи са вцепенени от боязън, а след това още веднъж Ванга изяснява, че фигурите са холографски изображения на хора от друга цивилизация на светлинни години от Земята.

Въпреки необикновените феномени разкопките не престават още няколко месеца, само че на 21 юли същата година още веднъж се случва потрес – при загадъчни условия умира Людмила Живкова, настойник и основател на експедицията.

След гибелта ѝ експедицията е прекъсната, а входът към гробницата мигновено е запечатан с бетон.

Така и не излиза наяве какво тъкмо са разкрили откривателите на това място, за какво цялата история небрежно е засекретена от управляващите. Този факт, както и поредицата от тайнствени произшествия, случили се с участниците, става повода да се заприказва за проклятието на Бастет, което съгласно доста хора е и основната причина за мистериозната гибел на дъщерята на Тодор Живков.

Днес достъпът до Мишкова равнища е изцяло свободен, а местността е една от най-популярните край Малко Търново. Мнозина фенове на мистериите я посещават и постоянно споделят, че усещат странни сили.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР