През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи

...
През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи
Коментари Харесай

През 2020 г. изтича срокът на много лични карти, МВР взима мерки

През 2020 година и 2021 година се чака персоналните документи на доста жители да изтекат и да се наложи подновяването им. За задачата Министерство на вътрешните работи подхваща ограничения, с цел да се оправи с преиздаването без усложнения.

През 2020 година би трябвало да бъдат сменени 999 018 персонални карти и 637 743 паспорта, а през 2021 година - 1 088 116 персонални карти и 563 129 паспорта. Това излиза наяве от писмен отговор на вътрешния министър Младен Маринов на депутатски въпрос. Той прецизира, че през втората половина на тази година се регистрира огромен брой предварително сменени персонални документи.

Заради предстоящото нарастване на подаване на заявки за издаване на персонални документи шефовете на Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции правят нужната организация за банкет на документи. Организираният банкет ще се извръшва чрез мобилни биометрични станции, при съблюдаване на наредбите на нормативните и поднормалтивни актове, имащи връзки към персоналните документи.

За осъществяване на това напътствие в помощ на звената " Български документи за идентичност " могат да се пренасочват чиновници от други звена, изяснява шефът на Министерство на вътрешните работи.-->

Маринов прибавя, че са отпуснати 80 спомагателни щатни бройки за Столична дирекция на вътрешните работи, регионалните дирекции, Дирекция " Български документи за идентичност ", считано от 15 ноември 2019 за подписване на трудови контракти със чиновници, които да работят като " систематични оператори " за период от една година - до 14 ноември 2020 година Те ще бъдат ангажирани с дейностите по издаване на персоналните документи, а назначението им ще бъде финансово обезпечено със средства от бюджета на Министерство на вътрешните работи.

Също по този начин са подхванати дейности за обезпечаване на спомагателни пространства и откриване на работни места в административните звена на други държавни органи и локалната власт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР