През 2020 г. ГЕРБ не виждат условия за провеждането на

...
През 2020 г. ГЕРБ не виждат условия за провеждането на
Коментари Харесай

Депутатите за 2020: Край на безвремието и нормалност в политиката, но без предсрочни избори

През 2020 година ГЕРБ не виждат условия за провеждането на предварителни избори, от Българска социалистическа партия се надяват, че на безвремието в българското общество и политика ще бъде комплициран край, а Движение за права и свободи желае да се върне нормалността в политиката, пише БГНЕС. 

Изминава тежка политическа година с провеждането на избори два пъти, което поражда задоволително напрежение, разяснява депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Добрата вест за него е, че изборите са минали в границите на естественото и задават линията за идната година.

Депутатът чака повече успокоение в политиката с оглед на това, че не се задава нов избор и с благоприятни условия за пробутване на по-дълбоки политики. „ През идната година ще има сигурно провокации. Дори самият държавен бюджет за 2020 година е признат с концепцията да бъде оптимално ефикасен, има много високи цели във връзка с събираемостта и харченето. Изпълнението на бюджета единствено по себе си, по този начин както е заложен, една не неприятна цел “, уточни той.

Биков обаче планува тежка година в интернационален проект. Най-вероятно компликациите ще стартират с Брекзит. По отношение на изказванията за задаваща се финансова рецесия, депутатът счита, че това няма да се случи идната година, а след 3-4. Биков е уверен, че даже и да има земетресения за стопанската система, няма да е в мащабите на международната финансова рецесия от 2009 година.

2019 година започнахме с необикновено огромна вяра за смяна, с бурни политически страсти – даже се стигна до там, че парламентарната група на Българска социалистическа партия три месеца и половина бойкотира Народното събрание, съобщи депутатът от левицата Александър Симов.

„ Резултатите от изборите обаче, не споделям, че са унищожили, само че попариха концепцията, че тази година ще е преломната в политическата история. В този смисъл изминалата година беше на доста очаквания и разочарования. Като гнойни циреи стартират да се пукат всички нерешени проблеми на страната. 2020 ще бъде година, в която хората повече няма да могат да търпят. Черната дупка на непоклатимост и безвремието ще бъде унищожена “, предвижда депутатът. Като образци Симов показва митингът на медицинските сестри, на майките на деца с увреждания.

В чисто партиен проект за Българска социалистическа партия през идната година следва избор на нов водач. „ За първи път в нашата история ще избираме директно своя водач. Винаги съм желал всеки социалист да има правото на думата. Убеден съм, че ще има демократично съревнование, с цел да може Българска социалистическа партия да доразвие и да резервира най-важното от последните 3 години – гневен анти ГЕРБ курс и никаква колаборация “, сподели Симов.

Той в същото време признава, че партията е позволила „ някои пробиви в този курс “, като даде образец с гласуването на кандидатурата на Сотир Цацаров за ръководител на Антикорупционната комисия. „ Имаше известно време хората в групата се гледаха много съмнително. Но това не е разцепление. Онова, което ни сплотява е към момента доста повече от това, което ни разделя “, обобщава метафизичен Александър Симов.

За Движение за права и свободи отминаващата година е доста добра, само че могла да бъде и още по-добра поради обстоятелството в какви условия се организираха изборите, демонстрира равносметката на депутата Джейхан Ибрямов.

През 2020 би трябвало да върнем нормалността в тази страна и правенето на политика. В момента демокрацията е задушавана – както в парламентарния, по този начин и в обществено-политическия живот.

Сред другите предпочитани браншове за партията са енергетиката, образованието, обществената сфера и опазването на здравето.

„ Хората би трябвало да почувстват виталния стандарт и правените промени. Затова е нужен нов обществен модел и ускорено догонващо развиване на страната. Това са нещата, за които ще настояваме “, сподели депутатът от Движение за права и свободи.

Според сътрудника на Ибрямов - Рамадан Аталай, ДПС ще упорства още да се завърши с модернизацията на газопреносната мрежа. „ През 2020 година ще пожелаеме от държавното управление по какъв метод ще обезпечи планове за заместващите мощности на въглищните централи. Рано или късно през 2025 година Европейски Съюз ще ни ги закрие. По най-бързия метод би трябвало да минаваме към газифициране на въглищните централи “, моли той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР