През 2020 г. български производители са реализирали износ в размер

...
През 2020 г. български производители са реализирали износ в размер
Коментари Харесай

Над 32 млн. лева износ реализираха българските производители през 2020 в партньорство с Лидл България

През 2020 година български производители са осъществили експорт в размер на над 32 млн. лв., с помощта на устойчивото си и дългогодишно партньорство с Лидл България. Този оборот е реализиран в интервала от януари до септември 2020 година, въз основата на износа на общо 144 продукта в 23 страни в Европа.
Въпреки предизвикателните условия, през тази година, сумата от износа на българските сътрудници на Lidl бележи растеж от 12% по отношение на същия интервал на предходната година. Расте и броят на изнесените продукти – от 111 за първите девет месеца на 2019 година на 144 за същия интервал на 2020 година, което е явен индикатор за все по-големия интерес на европейския пазар към качествените български артикули.
„ Нашата поддръжка към българските производители е устойчива и дълготрайна – работим дружно към този момент 10 години, а за последните 8 годишно осигуряваме достъп на нашите български сътрудници до европейските пазари. Вярваме, че тази опция е още по-значима за тях поради тежката обстановка и рецесията, в която се намираме. Позитивният растеж на износа, който нашите български сътрудници означават, даже и в тази сложна година, е удостоверение за изгодите и успеваемостта на взаимната ни работа “, съобщи Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Износ на артикули от български производители в европейската комерсиална мрежа на Lidl : съпоставяне 2019-2020 година



Сред новите български артикули, които тази година за първи път осъществят експорт посредством Лидл България, е премиално говеждо месо Black Angus и аржентинско пасищно – бургери и стекове. Само за два месеца доставчикът на премиалното месо „ Тандем Попово “ – един от дългогодишните сътрудници на веригата, съумява да изнесе продукция за над 380 хиляди лв. в три европейски страни – Словакия, Унгария и Гърция.
Друг сполучлив образец на първокачествен български артикул, който тази година също осъществя експорт за първи път, са плодове в шоколадова глазура – артикул под личната марка на Lidl – Mister Choc Limited Edition. Сладките изкушения се създават от „ Виктория нутс “ ЕООД и ще бъдат част от предложенията на веригата за Коледа в цели 18 европейски страни. Само тази акция е на стойност над 1 милион лв., като сходна се възнамерява и за Великден 2021 година
Възможностите за експорт, които българските производители получават, с помощта на партньорството си с Лидл България, са  невиждани за бранша.  Устойчивият растеж в износа, който веригата отбелязва годишно, е още едно доказателство за непрекъснатото развиване и благоприятни условия за реализация и напредък, които Лидл България обезпечава за своите български сътрудници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР