През 2018 г. най-голямата външнополитическа заплаха за Руската федерация би

...
През 2018 г. най-голямата външнополитическа заплаха за Руската федерация би
Коментари Харесай

Доклад: Евентуална война на Корейския полуостров – най-голямата заплаха за Русия

През 2018 година най-голямата външнополитическа опасност за Руската федерация би била вероятната ескалация на спора на Корейския полуостров. Това излиза наяве от прогнозата на специалисти от организация „ Въшна политика “, показана в отчет под заглавие „ Международни закани – 2018 “, който ще бъде оповестен по-късно в сряда, пише „ Ведомости “.

Русия влиза в новата, 2018-та година на вълната на успеха: интервенцията в Сирия завърши сполучливо, а сакционният напън не подкопава страната от вътрешната страна и даже не отслаби външната й политика, настояват специалистите. Същевременно обаче те признават, че Москва е „ пропуснала няколко удара “, измежду които ниските темпове на напредък в стопанската система, парализата на американската администрация към Русия и неналичието на позитивни промени в връзките с Европейския съюз.

Преди всичко отчетът съдържа оферти за възобновяване на платформата, на която се базира съветската външна политика: на мястото на прагматизма, който Москва ползва от края на 90-те години на предишния век, би трябвало да дойдат полезностите. За нова външнополитическа задача на Русия специалистите оферират „ подпомагане за намаляването на несправедливостта “ по света.

Основната интернационална опасност за Русия е вероятната ескалация на спора на Корейския полуостров, уверени са специалистите. В тази обстановка на Москва се предлага оказването на „ взаимен с Китай политически напън над Съединени американски щати “.

„ Голяма сделка“ сред Русия и Съединени американски щати няма да има и през 2018 година, уверени са специалистите, които поучават Москва да се откаже от фронталната борба със Съединени американски щати.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР