През 2018 г. броят на пострадалите в самолетни инциденти хора

...
През 2018 г. броят на пострадалите в самолетни инциденти хора
Коментари Харесай

Близо 900% повече пострадали при самолетни катастрофи през 2018 г.

През 2018 година броят на потърпевшите в самолетни произшествия хора е повишен с близо 900%, демонстрират данните от профилирания портал Aviation Safety Network (ASN).

Докато през 2017 година потърпевшите са били 59, то през 2018 година те са били 555, като изменението е с над 840%. Броят на ранените при произшествия в небето през миналата година също така е рекорден за интервала от 2014 година насам, когато цифрата е била 692 души, а по-късно понижава.

Въпреки че авиационните произшествия през миналата година са били единствено с 2 повече, в сравнение с през 2017 година, жертвите са толкоз повече, защото три самолета аварират изключително тежко. На 11 февруари съветски пътнически аероплан след политане от Москва към Орск губи скорост и височина, като най-после по този начин и не каца.

Всички 71 души на борда умират. На 18 февруари пък ирански пътнически аероплан два часа след излитането си от Техеран се разрушава в планинската верига Загрос, отнемайки живота на всички 65 души на борда. Месец по-късно, на 12 март, аероплан от Бангладеш със 71 души на борда се разрушава, кацайки на летището в непалската столица Катманду, убивайки 49 души.

В специфичен материал, оповестен от USA Today, пенсионираният водач и специалист по авиационна сигурност Джон Кокс разяснява, че на фона на големия растеж потърпевши при самолетни произшествия, самолетните компании са превозили съвсем 4.5 милиарда пасажери с съвсем 45 млн. полети. Той показва, че и двете числа са рекордни./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР