През 2017 сайтът Wikileaks публикува огромен архив с инструменти, разкриващ

...
През 2017 сайтът Wikileaks публикува огромен архив с инструменти, разкриващ
Коментари Харесай

Осъдиха бивш агент на ЦРУ за Vault 7

През 2017 уеб сайтът Wikileaks разгласява голям списък с принадлежности, разкриващ тайният хакерски боеприпас на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ). Това се оказа голям скандал освен поради това, че е компрометирана сигурността на защитната организация, само че и заради това, което разкриваха самите изтекли данни – противозаконни хакерски интервенции по целия свят, компрометирнето на отбраната на голям брой артикули и имплантирането на скрити механизми, офанзиви към партньорски на Съединени американски щати държавни структури и организации и други Сборът от оповестените архиви стана прочут, като.

Както и се предполагаше още тогава, не е ставало дума за външна офанзива, а за вътрешно приключване на информация, като главният обвинен за това се оказа компютърен инженер и някогашен чиновник на ръководството с името Джошуа Шулте, на 33 години. Той е бил част от скрито софтуерно звено в Централно разузнавателно управление на САЩ, когато краде въпросните архиви през 2016, а година по-късно те са оповестени от Wikileaks.

Gizmodo оповестява, че тази седмица американски съд е признал за отговорен Шулте в девет от обвиняванията, предявени към него от страна на Съединени американски щати, сред които нелегално събиране и разпространяване на информация, обвързвана с националната сигурност на страната. Обвиненията могат да пратят Шулте за в действителност дълъг интервал от време в пандиза – до 80 години.

Федералните прокурори по делото разказват Шулте, като обезсърчен чиновник, който взема решение да открадне материалите поради проблеми на работното място. Шулте, от своя страна, който се пази самичък, твърди, че е станал изкупителна жертва и че делото против него се явява „политическо гонение на вещици“.

„Когато Шулте стартира да набира яд към Централно разузнавателно управление на САЩ, той скрито стартира да събира тези принадлежности и ги дава на Wikileaks, като по този метод прави сериозно значими за нашето разузнаване принадлежности налични за всички, а с това и за нашите неприятели. Днес, Шулте беше наказан за един от най-безочливите и накърняващи актове на шпионаж в американската история“, съобщи в хода на делото Деймиън Уилиямс, прокурор по делото.

Gizmodo напомня, че американската прокуратура повдигна дело против Шулте преди две години, само че по това време не беше реализирано единодушие по обвиняванията, които би трябвало да бъдат предявени към него. Заедно с това дело, към него бяха също обвинявания, че е съхранявал детска порнография на компютъра си, като делото по това обвиняване следва.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР