През 2017 година средно на месец в столицата са били

...
През 2017 година средно на месец в столицата са били
Коментари Харесай

По 108 автомобила месечно се крадат в София

През 2017 година приблизително на месец в столицата са били задигани по към 108 автомобила. Това демонстрират неокончателните данни на КАТ и Министерство на вътрешните работи, предоставени на Дир.бг.
Общият брой на откраднатите коли към 1 декември е 1177 броя. Според служители на реда, най-вече се отмъкват коли междинен клас, които се разфасоват за елементи и по този начин се продават по автоморги и магазини.
Най-голям брой регистрирани похищения върху коли има на територията на 6-то Районно полицейско ръководство. Дали това е причинност или случайност, никой не може да каже.
Като цяло, кражбите през предходната година са с наклонност към понижаване. Причините са няколко-разбитите незаконни групи през годината, занимаващи се с кражбите на коли, увеличеното застрахователно покритие на този риск и дейностите на застрахователите.
Според неофициални данни, към 30% от откраднатите по-скъпи коли се връщат след заплащане на избрана сума. Става дума за застрахователни суми от над 80-90 000 лв., които при заплащането на откуп се редуцират до 15-20 000 лв..
През 2018 година наклонността към понижаване на кражбите ще продължи, уверени са застрахователи. Според тях, този незаконен бизнес към този момент е изживял пика си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР