През 2017 г.в област Търговище са регистрирани 53 измами, от

...
През 2017 г.в област Търговище са регистрирани 53 измами, от
Коментари Харесай

Полицията отчита бум на телефонни измами в Търговищко през 2017 година

През 2017 г.в област Търговище са регистрирани 53 измами, от които са разкрити 10. През миналата година този тип закононарушения са били 55, а разкрити - 19, сочи доклад на Областната дирекция /ОД/ на Министерство на вътрешните работи.

Незадоволителните резултати по противодействието на тези закононарушения се дължи най-много на казуса с ниската разкриваемост на телефонните измами, които са 38 или над 2/3 от всички регистрирани измами, против 27 за 2016 година, разясняват от Дирекцията. Въпреки положените старания и осъществената превантивна активност измежду жителите, и през 2017 година въвеждането в подвеждане по телефона остава един от нерешените проблеми в активността на дирекцията.

През годината са разкрити 10 телефонни измами, като са открити единствено една категория участници в незаконната схема- така наречен "мулета ", против които има повдигнати обвинявания. Анализът демонстрира още, че най-често употребяваният от причинителите претекст за реализиране е "съдействие на Министерство на вътрешните работи при задържане на причинители на телефонни измами " - в 35 от записаните случаи.

В края на 2017 година и началото на януари 2018 година са предотвратени четири телефонни измами и е разкрита една. Установени са двама причинители и едно "муле ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР