През 2014 г. протестиращите на Майдана са разполагали с оръжие,

...
През 2014 г. протестиращите на Майдана са разполагали с оръжие,
Коментари Харесай

Савченко обвини шефа на парламента на Украйна, че доставял снайпери на Майдана

През 2014 година протестиращите на Майдана са разполагали с оръжие, което е било употребявано със знанието на уредниците на митинга. Това твърди украинската депутатка Надежда Савченко, представена от украински и съветски медии.

По думите ѝ, актуалният основен прокурор на Украйна Юрий Луценко е призовал от трибуната на Майдана да се предприеме нахлуване, обещавайки, че " оръжие ще има ".

" Видях по какъв начин пристигна наследник микробус и от него излязоха хора с оръжия. Тези хора в този момент са в Народното събрание. Видях по какъв начин (настоящият ръководител на Върховната рада Андрей) Парубий занесе снайпери в хотел " Украйна ". Луценко стана основен прокурор поради това, че прикри тези закононарушения ", прецизирала Савченко.

Тя подчертала, че управляващите съзнателно блокират следствието на закононарушенията по време на Майдана, защото доста от нейните представители са взели участие в противозаконни дейности.

Савченко добави, че след Евромайдана " животът на хората не се е подобрил ".

Миналия месец грузински снайперисти, които са взели присъединяване в събитията на Майдана, описаха, че оръжие и заповед да открият огън по хората те са получили от сегашния ръководител на Комисията по въпросите на националната сигурност и защитата към Върховната рада Сергей Пашинский.

По-рано тази седмица Службата за сигурност на Украйна привика Савченко на разпит по делото на ръководителя на Центъра за избавление на пленени " Офицерски корпус " Владимир Рубан, който е обвинен за обмисляне на терористични офанзиви в Киев.

Междувременно Юрий Луценко е внесъл във Върховната Рада искане за лишаване на депутатския имунитет на Савченко и за арестуването ѝ.

Савченко, която беше наказана в Русия за убийството на съветски публицисти в Донбас и по-късно помилвана от съветския президент, по-рано напусна Украйна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР