През 2012 г. Върджил Абло купува изостанали фланелени ризи на

...
През 2012 г. Върджил Абло купува изостанали фланелени ризи на
Коментари Харесай

Всички обичат Върджил Абло

През 2012 година Върджил Абло купува изостанали фланелени ризи на Ралф Лорън за по 35 евро, принтира върху тях логото Pyrex 23, въодушевен от своя воин от детството, баскетболната звезда Майкъл Джордан, и ги продава по 500 евро. Така се ражда първият му фешън бранд Pyrex Vision. Тогава роденият през 1980 година в Чикаго в фамилията на имигранти от Гана актьор към този момент е прочут с близо десетгодишното си съдействие с американския рапър и музикален продуцент Кание Уест. По-късно Абло ще стане прочут точно със своята доктрина, че нововъведението в творчеството се дължи на едвам три %. През 2013 година в Милано Абло основава Off-White, бранд, в който комбинира хрумвания и подходи от модата, изкуството, музиката, пътуванията, метода на живот. Назначаването му за креативен шеф на мъжките сбирки на Louis Vuitton през 2018 година единствено удостоверява превръщането му в една от водещите фигури в стилната промишленост.

Сега Qatar Museums, водещата катарска институция за изкуство и просвета, демонстрира изложбата Virgil Abloh: Figures of Speech до 31 март 2022 година Организирана e от Museum of Contemporary Art Chicago, където бе подредена преди началото на пандемията. С повече от 55 произведения тази " ретроспекция в средата на кариерата " на Върджил Абло предлага изчерпателен взор към " вселената от мода, музика, изкуство и дизайн, в която той се движи " и демонстрира " способността му да приказва свободно езика на всяка дисциплинираност ". Изложбата включва основни моменти и поръчки на " един от най-важните модерни културни явления ", в какъвто се е трансформирал Върджил Абло по думите на уредниците. Творбите заемат няколко пространства в галерията, в това число и навън в двора. Концептуалният магазин предлага селекция от най-продаваните артикули на Off-White, както и някои извънредни нови сбирки, основани за изложбата.
PSA, 2019. Фотограф: The Gymnastics Art Institute & Virgil Abloh Art Studio and Design Practice. ©️2021
Любопитен, с оглед метеорното нанагорнище на Абло към върха в стилната промишленост, е фактът, че той няма професионално фешън обучение. От дребен научава доста от майка си, която е шивачка, като в това време развива своя интерес към дизайна и музиката, въодушевен от градската просвета на Чикаго и от имена в поп културата като Жан-Мишел Баския и Майкъл Джексън. По-късно приключва инженерство в Университета в Уисконсин, а през 2006 година взима магистърска тапия по архитектура от Illinois Institute of Technology. Над десетилетие работи сполучливо с американския музикант Кание Уест по корици на албуми, дизайн на концерти и маркетинг. За обложката на албума Watch the Throne на Кание Уест и Джей-Зи, за която Абло работи дружно с стилния дизайнер Рикардо Тиши (тогава артистичен шеф на Givenchy, а сега на Burberry), през 2011 година двамата са номинирани за " Грами ".
A Series of Events, 2019. Фотограф: The Gymnastics Art Institute & Virgil Abloh Art Studio and Design Practice. ©️2021
Година след лансирането на личния си бранд Върджил Абло стартира да демонстрира сбирките си на стилната седмица в Париж. Малко по-късно отваря магазин в Токио и уголемява марката си с мебели и предмети за дома. През 2018 година изложба Gagosian демонстрира взаимните изложения на Върджил Абло и Такаши Мураками в Лондон и Бевърли хилс. Мураками споделя, че работата им е опит да основат " нещо изцяло отвън зоната на предимство, в която се счита, че изобразителното изкуство е най-ценно и с най-голям статут от всички изкуства ". Според Абло " сатирата и иронията са очертаващи се тематики, част от нашето настояще ", а разговорът сред двамата се базира " не толкоз на изкуството, а по-скоро на атмосферата, която сътворяваме ".
Реклама
В друго от известните си и доста сполучливи съдействия в кариерата си през 2017 година Върджил Абло основава серията The Ten дружно с Nike. Той персонализира 10 от най-емблематичните модела на марката. Книгата Virgil Abloh. Nike. Icons (изд. Taschen, 60 евро) показва в елементи целия креативен развой, резултатът от който е, че всеки чифт съставлява " по едно и също време промишлен дизайн, подготвена статуя и обувка ". Оттогава е създавал още няколко дизайна, а в този момент, много изненадващо за най-големите почитатели на маратонките, той се насочва към Air Jordan 2, един от най-неуспешните и забравени модели на Nike, въодушевени от Майкъл Джордан. Абло е сътрудничил също с IKEA с желанието " да даде художествено измерение на анонимните предмети ". Негови модели носят звезди като Бионсе, Тимъти Шаламе, Ким Кардашиян, Серина Уилямс. Личният му профил в инстаграм има 6.5 милиона почитатели.
Gradient Chair, 2019. Фотограф: The Gymnastics Art Institute & Virgil Abloh Art Studio and Design Practice. ©️2021
Едно от следващите потвърждения за затвърждаването на Върджил Абло като още по-влиятелна персона освен в стилната промишленост пристигна в края на юли, когато дизайнерът и LVMH (глобалният първокласен конгломерат, който с изключение на марките Louis Vuitton и Moet Hennessy включва също марки като Dior, Tiffany&Co, Kenzo, Dom Perignon и доста други) оповестиха в взаимно известие " доста разгръщане " на своите " сполучливи взаимоотношения " и създаване на " взаимни нови планове в първокласните категории ". LVMH ще има шестдесет % от Off-White, а Абло ще резервира дял от четиридесет на 100 и ще продължи като изобретателен шеф на марката дружно с досегашните си функционалности в Louis Vuitton.

Според Бернар Арно, CEO на LVMH, от компанията към този момент са имали " привилегията " да станат очевидци на " изключителната креативност и визия " на Абло и са уверени, че той ще способства с " неповторимата си сензитивност " в по-широк набор от първокласни марки и планове, в това число и отвън сферата на модата. За Върджил Абло партньорството внася " спомагателна мощност и мащаб, с цел да ускорим набраната инерция и да превърнем Off-White в една в действителност първокласна марка с няколко линии ". Той споделя, че това е и опция " да задълбоча дългогодишния си ангажимент за разширение на опциите за разнообразни хора и поощряване на по-голяма правдивост и приобщаване в промишленостите, в които работя ".
Книгата Virgil Abloh: Figures of Speech (издание на Museum of Contemporary Art Chicago and DelMonico Books/Prestel, цена 65 евро) включва в петстотин страници близо две хиляди изображения от персоналния списък на Абло, есета и изявленията, в това число и с известния нидерландски проектант Рем Колхас. Неговото творчество в най-голяма степен въодушевява самия Върджил Абло, когато стартира да учи архитектура. През последните години двамата работят взаимно в разнообразни планове, в това число и в изложбата Figures of Speech. Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Неща
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР