През 2010 г. професор Кристенсен изнася въздействаща реч пред дипломиращите

...
През 2010 г. професор Кристенсен изнася въздействаща реч пред дипломиращите
Коментари Харесай

Как ще оцените живота си? от Клейтън Кристенсен и в превод на Даниел Пенев - вече в книжарниците

През 2010 година професор Кристенсен изнася въздействаща тирада пред дипломиращите се ученици на Харвардското бизнес учебно заведение. В нея той споделя прозренията, до които е достигнал със студентите си, прилагайки бизнес теориите към аспекти от персоналния живот. Речта е паметна освен тъй като разкрива житейската философия на Кристенсен, само че и тъй като той я изнася в преломен за него интервал, в който се бори с тежко заболяване. Впоследствие концепцията на речта е доразвита в актуалната книга, като се подчертава върху три съществени въпроса:

Как мога да съм сигурен, че ще намеря задоволство в кариерата си?

Как мога да съм сигурен, че персоналните ми взаимоотношения ще се трансфорат в дълготраен източник на благополучие?

Как да избегна заплахата да изобличавам честността си?

Авторите не дават подготвени отговори на тези въпроси, нито потвърдена формула за благополучие и триумф. Изложените теории ще ви оказват помощ сами да намерите отправната точка към живота, към който се стремите, както и да вземете тези решения, които ще доведат до безапелационен и удовлетворяващ отговор на въпроса „ Как бихте оценили живота си? “.
 Александър Секулов: Човек е раковина, в която морето сънува Александър Секулов: Човек е раковина, в която морето сънува
На 19 октомври ще излезе книгата " Жена напразно " от Александър Секулов. Издателство " Хермес " показва изявление с създателя.  Г-н Се...

Клейтън М. Кристенсен (1952–2020) е професор в Харвардското бизнес учебно заведение и създател на 10 книги в региона на бизнеса, нововъведенията и образованието. Утвърждава се като един от най-влиятелните специалисти по подривни нововъведения в света и е съосновател на четири компании. За публикацията си по речта „ Как ще оцените живота си? “ получава премия „ Маккинзи “ за най-хубава публикация, оповестена в Harvard Business Review през 2010 година. В нея той обобщава част от житейските си правила, които след това доразвива в тази книга.

Джеймс Олуърт е управител „ Иновации “ в Cloudflare, бизнес съветник и създател на публикации. Възпитаник е на Австралийския народен университет и Харвардското бизнес учебно заведение.

Карън Дилън е съавтор на три от книгите на Клейтън М. Кристенсен, някогашен редактор на Harvard Business Review и заместник-редактор на Inc. През 2011 година Ashoka я дефинира за една от най-влиятелните и вдъхновяващи дами в света. Завършила е Корнелския университет и Северозападния университет.

Тази книга нe дава лесни отговори. Вместо това ще ви подтикне да помислите върху най-важните въпроси, пред които ще се изправите в живота си.

Тя няма да ви каже какво да мислите. Вместо това ще ви научи по какъв начин да мислите за живота и задачите си, като ви запознае със задълбочени проучвания и теории за триумфа и неуспеха, развити в Харвардското бизнес учебно заведение и други институции.
 10 въздействащи послания от Книгата с мъдростта на Руми 10 въздействащи послания от " Книгата с мъдростта на Руми "
1. За да бъде опъната шатра, първо вождът на племето би трябвало да подреди на предачите да изработят преждата и на тъкачите – да изтък...

Тя няма да ви предложи утъпкана пътека към щастието. Вместо това ще ви приготви да имате живота, към който в действителност се стремите.

Гледайте на тази книга като на справочник за вашето бъдеще. Изложените тук теории ще ви оказват помощ да разберете основните решения, които могат да ви донесат благополучие и триумф вместо горест и отчаяние.

Надяваме се, че нашите прозрения ще ви подбуден да си зададете въпроса, на който единствено вие можете да отговорите:

Как ще оцените живота си?

Обещаваме ви, че пътуването ще си заслужава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР