През 2009 и 2011 г. ние направихме тези експедиции в

...
През 2009 и 2011 г. ние направихме тези експедиции в
Коментари Харесай

Истината, Която Никой Няма Интерес Да Види Бял Свят! От Бан Са Категорични: Българите Са Наследниците На Атлантида! Ето Доказателствата!

„ През 2009 и 2011 година ние направихме тези експедиции в търсене на потопени антични селища “, уточни ученият и добави, че 5 години по-късно резултатите ще бъдат оповестени в интернационалното научно издание Marine Geology. Там ще бъдат оповестени всички доказателства и най-новите проучвания, направени досега. Това са радиовъглеродни разбори за установяване на възрастта на находките, които са направени в лаборатории в Съединени американски щати и Полша. Именно те потвърдиха вярата на учените, че в миналото елементи от нашето море са били суша, а тя е била дом на популярен липсващ народ.

Още през 2001 година по време на взаимната българо-американска експедиция с екипа на световноизвестния океанограф проф. Робърт Балард откривателите се натъкват на вероятни контури на селища под водата.

Намерените артефакти са знак, че на мястото на сегашните дълбоки води на шелфа в миналото са живели представители на цивилизация, която е добивала и обработвала злато, строила е комплицирани мегалитни структури и храмове, основала е солната промишленост и е сложила началото на протописменост.

„ По време на експедициите в дънните седименти на античните брегови линии намерихме коренче от дърво. По радиовъглеродната датировка се оказа, че на това място на дълбочина към 100 метра в региона на старите брегови линии в действителност е имало суша преди 12 400 години. Именно коренчето и неговата възраст удостоверяват тезата, че старите брегови линии на Черно море са били залети по време на потопа. От всички доказателства, които успяхме да намерим, това е последното. След направените разбори към този момент сме сигурни, че всичко е било тъкмо по този начин - т.е. в този регион е имало суша с растения, която е станала дъно на море “, описа доцент Димитров.

След всемирния потоп оживялото население, живяло в региона на днешно българско Черно море. То се разселило по света и по този начин е дало началото на великата шумерска цивилизация, на тракийската и среднодунавската просвета Винча.

Хипотеза от предишния век

Идеята на проф. Петко Димитров продължава да има доста съперници. Те считат, че се спекулира с историята за потопа в Черно море, по тази причина и сегашният екип не обича да изпада в детайлности.

Издават обаче, че на научна конференция (UNESCO - IGCP - IUGP) през 2005 година учен Панин от Букурещ прави презентация на хронологията на проучванията в Черно море. В ретроспекцията си той споделя, че през 1982 година по концепция на проф. Димитров е основана хипотезата за потопа. След това през 1997 година в своята книга Питмън и Райън удостоверяват, уголемяват и потвърждават тази догадка.

Всичко това се увенчава от експедициите и безапелационните находки за цивилизации под водите на днешното Черно море.

Нова експедиция търси още история

Екип от Института по океанология се насочва на още една експедиция в Черно море. Тя ще е последната за научноизследователския транспортен съд „ Академик “ защото на 31 юли изтича срокът му на експлоатационна валидност, показа ученият. По време на престоя във водата, който се чака да бъде в края на месеца, експертите ще тестват отдалечено управляем уред и ще се правят спускове с изследователска миниподводница PC-8B.

„ Задачата е да се сканира дъното, да се снимат всевъзможни типове подводни обекти и да се търсят железни предмети. Нашата концепция е да намерим подводни селища, остатъци от кораби и корабокрушения “, посочи доцент Димитров.

Екипът е избрал два полигона за изследвания - към нос Калиакра и нос Емине. Там апаратът ще бъде потънал на по-голяма дълбочина.

„ Ако приказваме за потопени дървени кораби, в сероводородната зона те се консервират. Говорим за дълбочина повече от 130-150 метра. Там дървото се резервира с епохи, до момента в който в кислородната зона разлагането става доста по-бързо “, уточни още ученият и добави, че селища, кораби и корабокрушения има ужасно доста наоколо до брега. Те са в региона на Варна, Несебър и Созопол.

Една от съответните задания ще бъде и да се открият артефакти от борбата на адмирал Ушаков с турския флот през 1791 година наоколо до нос Калиакра. След борбата той е канонизиран за свят боец.

Траките усвоили знанията на античните

Атлантида е имала свои територии по българските земи, счита водещият експерт по уфология и езотерика Стамен Стаменов. Той ги назовава предбазови територии. Според него земите ни са били атлантска провинция, тук атлантите са изпратили свои челни отряди, които от своя страна са сложили основите на познатата ни цивилизация.

Предбазите на изгубения свят са били мощно устроени, атлантите постоянно са се укрепвали добре, тъй като са били войнствена цивилизация, твърди той. „ Категорично е, че културата на траките е повлияна от Атлантида. Констатирано е, че люлката на цивилизацията се реалокира насам “, разяснява специалистът.

Това е станало преди 20 000 години. Траките, които са населявали още тогава българските земи, са посрещнали тази свръхнапреднала цивилизация и са черпили познания и умения от тях. Това излиза наяве от десетките артефакти, които учените все по-често откриват, ето за какво и по нашите земи е намерено най-старото обработено злато, счита езотерикът.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР