През 2006 и 2007 година, когато са определяни зоните по

...
През 2006 и 2007 година, когато са определяни зоните по
Коментари Харесай

Еколозите от „Зелени Балкани“ си накупили 1000 дка на морето, докато хората от Каварна, Балчик и Шабла губят земите си

През 2006 и 2007 година, когато са определяни зоните по НАТУРА от “Зелени балкани” купили 1034 дка на морето в Приморска Добруджа, написа „ Труд”. Историята стартира през 2005 година, откакто от Министерство на околната среда и водите в прорез с всички европейски правила и правила и без конкурс дават общо 9 (девет) милиона лв. на “еколозите” да дефинират зоните НАТУРА 2000. Основните играчи са WWF с началник Веселина Кавръкова и “Зелени Балкани” с ръководител на УС мъжът є Тома Белев, написа в. " Труд ".

Семейната двойка по този начин уверено се заема с работата, че за къс интервал вкарва 34% от страната в НАТУРА. Там, с изключение на 700 000 дка частни земи и гори, попадат фабрики, кариери, сметища, та даже и гробищни паркове. За еколожкото семейство това е без значение. Не ги интересува и че парцелите имат над 1 100 000 притежателя, които разчитат на приход от тях, с цел да устоят фамилиите си. Приоритет за “Зелени балкани” и WWF се оказва запазване на червеногушата гъска.

Но проблемите на хората от Добруджа се оказват надалеч по-незначителни от изхранването на червеногушата гъска. Уж с цел да опазват популацията на това пиле и неговата издръжка, от “Зелени балкани” отделят няколкостотин хиляди лв. и купуват, както си му е ред с нотариални актове, въпросните над 1000 дка. В следствие, употребявайки другите фондове на Министерство на околната среда и водите и Европа, през последните годините източват съвсем 50 милиона лв. за “опазване на червеногушата гъска” и нейната популация. От тези свръхгрижи тази птица се е трансформирала в един от най-големите вредители за зърнените култури в североизточна Добруджа, което принуждава министерството на земеделието и храните да отпусне 50 милиона лв. за отплата на породените вреди на зърнопроизводителите.

На “богатата” България единствено една птица, поради “зелените” ни коства 100 милиона лв..

*Данните за купената земя са от докладите на „ Зелени Балкани”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР