През 1998 г. учени започнали да експериментират, за да видят

...
През 1998 г. учени започнали да експериментират, за да видят
Коментари Харесай

17-годишен експеримент доказа, че има глобално съзнание

През 1998 година учени почнали да опитват, с цел да видят дали е допустимо смяна в световното човешко схващане, породена от огромни прочувствени събития като естествени бедствия, да бъде регистрирана физически. През декември 2015 година те завършили със събиране на данните от 40 разнообразни страни, претърпели към 500 обилни събития в 17-годишния интервал.

Как работи опитът?

Данните идват от генератори на инцидентни събития. Всяка секунда тези машини създават случайни  части информация. Подобно е на мятане на монета – 50% късмет за едното събитие и 50% късмет за другото.

В предходно проучване учени от Принстънския университет са посочили, че човешките планове са способни да въздействат на тези части информация и да трансформират статистическите благоприятни условия. Казано просто, в случай че някой желае да е тура, то по-вероятно е да се падне тура.

  • Мозъкът не основава съзнанието

В новото изследване на Принстънския университет са изследвани 500 огромни събития, с цел да видят дали груповото схващане е повлияло при тях. Първото проучено събитие е бомбардирането на американските посолства в Найроби и Танзания през 1998 година Въпреки че откривателите следили резултатите на самостоятелни събития, най-важна за тях била статистическата информация, която обобщава всички.

„ Резултатът е безапелационно удостоверение на главната догадка, че значими събития на международната сцена, които сплотяват хората посредством споделени мисли и страсти, са свързани с промени в държанието на мрежата от инцидентни източници “, написа доктор Роджър Нелсън (Roger Nelson) от Принстънския университет.

„ Съществуват доста повторения на събития или типове събития като Нова година, религиозни празници, проведени медитации, терористични офанзиви и естествени бедствия. Благодарение на тези повторения сме способни да засечем този бледен сигнал, наименуван групово схващане. “

„ Тази връзка сигурно по някакъв метод се отнася до съзнанието и може би до това, което назоваваме световно схващане. “

Теорията на Нелсън е, че съзнанието е поле, което става кохерентно по време на събития от световно значение. Според него съзнанието е „ нелокално, интензивно осведомително поле “.

  • Съзнанието трансформира ДНК

„ Това поле някак се всмуква от генераторите на инцидентни събития “, прибавя доктор Нелсън. „ А те демонстрират последователности, които не би трябвало да съществуват.

The Epoch Times

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР