Първо, съществуването на хората е чудо. Доста често пренебрегваме това

...
Първо, съществуването на хората е чудо. Доста често пренебрегваме това
Коментари Харесай

Биофотони: Човешкото тяло е направено от светлина

Първо, съществуването на хората е знамение. Доста постоянно подценяваме това знамение. Би ни било мъчно да си представим фиктивен свят, или просто празнота.

Една от аргументите да съществуваме е светлината от нашето Слънце. Също по този начин би трябвало да сме признателни на слънцето за храната, която ядем. Нещо още по-невероятно – нашите тела излъчват светлина!

Човешкото тяло излъчва свръхслаби фотонни излъчвания, познати като биофотони. Видимостта на тези фотони е 1000 пъти по-малка от това, което човешкото око може да забележи. Тези частици светлина са забележими единствено в електромагнитния набор, сред 380 и 780 нанометра.

Всъщност човешките кафези и ДНК употребяват биофотоните, с цел да складират и предават информация. Интересното в тази концепция е, че биофотоните в действителност споделят между тях. Тази връзка се случва по-бързо от химическата дифузия.

Комуникацията сред кафези посредством биофотони е следена при растения, бактерии, животни, неутрофилни гранулоцити и бъбречни кафези. През 2010 година откриватели са показали, че друга светлинна стимулация  (инфрачервена, алена, жълта, синя, зелена и бяла) в единия завършек на гръбначните датчици или двигателните нерви покачва доста биофотонната интензивност в другия край. Изследователите интерпретирали резултатите по този начин – светлинната стимулация е способна да генерира биофотони, които се придвижват по невралните връзки, евентуално като сигнали за неврална връзка.

Вероятно медитацията и някои билки въздействат на биофотонната продуктивност. Изследователи са разкрили, че биофотонните излъчвания са разнообразни при хора, които медитират. Възможно е този феномен да е обвързван със свободните радикали, които се движат из тялото, само че това не е несъмнено.

Човешката кожа може да събира сила и информация от слънчевата светлина.

През 1993 година в Journal of Photochemistry and Photobiology е оповестена публикация, която гласи:

„ Изкуствената светлина предизвиква свръхслаби фотонни излъчвания във фибробластите на човешката кожа. Тези данни демонстрират, че клетките ксеродерма пигментосум губят потенциала си да съхраняват дейно свръхслабите фотони. Това може да значи, че в човешките кафези има ефикасна заключваща система за фотони. “

Меланинът може да трансформира ултравиолетовата светлина в топлота. Повече от 99% от ултравиолетовите лъчи, които нашата ДНК всмуква, могат да са нездравословни за организма, само че вместо това се трансформират в топлота. Ако могат да се трансформират в топлота, какво пречи ултравиолетовите лъчи да могат да се трансформират в други потребни форми на сила?

Излиза, че фактически сме формирани от светлина и освен – можем да я манипулираме и споделяме посредством нея.

EWAO

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР