През 1991 г. на екран излиза филмът Телма и Луиз

...
През 1991 г. на екран излиза филмът Телма и Луиз
Коментари Харесай

Диви и щастливи и какво да очакваме от филма

През 1991 година на екран излиза филмът " Телма и Луиз " - режисьорското виждане на Ридли Скот за същинското другарство и до каква степен човек е подготвен да стигне за него.

Филмът споделя историята на Телма и Луиз - две елементарни дами, решили да избягат от скучния живот. За страдание, злощастие трансформира проектите им за радостно премеждие, като ги въвлича в бясно бягство от тръгналата по петите им полиция.
Почти 30 години по-късно същият филм въодушевява режисьора Мартин Макариев ( " Привличане " ) и сценариста Борислав Захариев да създадат " Диви и щастливи " - български вид на именитата към този момент история на Телма и Луиз.

Боряна (Яна Маринова) и Мила (Луиза Григорова-Макариев) са приятелки от деца, и двете - девойки с буйна кръв и с огромни фантазии. Боряна постоянно е желала да стане първенец по мотоциклетизъм, до момента в който Мила живее повече в света на книгите и мечтае един ден да бъде популярен публицист.

С годините обаче всекидневието ги е принудило да водят отегчителен живот и да правят работа, каквато в никакъв случай не са желали. Едно нещо в живота им обаче остава непроменено - жаждата за обич.

Именно в търсенето на обич, разведената към този момент един път Боряна още веднъж е бясно влюбена, и то в женен мъж. За него тя е подготвена на всичко. Всичкото в тази ситуация са едни 30 хиляди лв., от които Цветан (Явор Бахаров) се нуждае.

Боряна работи като чистачка за богато британско семейство, което, като по поръчка, е отвън София. И тя " заема " от сейфа им парите, от които възлюбеният й има потребност.

По простъпка в къщата се оказва синът на богаташите - Мартин (Базил Айденбенц), и се постанова Боряна да го отвлече. Тъй като не знае по какъв начин да работи, тя прави най-логичното - обажда се на най-хубавата си другарка Мила.

По петите им потегля полицията в лицето на строгия и праволинеен контрольор Донев (Александър Сано) и служител на реда Албена (Дария Симеонова). А те няма да се откажат, до момента в който не заловят двете престъпнички.

Боряна и Мила отхвърлят да се предадат, а решението им разпалва в сърцата си оня прочут от детството огън, който ги е карал се усещат диви и щастливи. И след поредност от импулсивни решения и налудничави дейности стартира шеметна гонка с служителите на реда из цяла България.

Естествено, има доста адреналин в каскадите от " Диви и щастливи ": гневна гонка из улиците на Варна, мощна детонация на метри от контрольор Донев и шофиране без съвсем никаква видимост из царевично поле - това са единствено част от фрагментите, с които филмът ни даде чувство за същински екшън.

Няма метод да споменем основните герои, а да не създадем същото и с Асен Блатечки, Койна Русева, Калин Врачански и Ицо Хазарта. В " Диви и щастливи " вземат участие и още известни имена, за които несъмнено не подозирахме, само че няма да ги издаваме, с цел да не скапваме приятната изненада.

Премиерата на " Диви и щастливи " е на 29 ноември
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР