През 1977 г. Клаус Бракман и Бодо Бушман създават частното

...
През 1977 г. Клаус Бракман и Бодо Бушман създават частното
Коментари Харесай

Brabus отдава чест на създателя си Бодо Бушман с този специален SL

През 1977 година Клаус Бракман и Бодо Бушман основават частното тунинг ателие Brabus, чието име идва от семействата на двамата създатели BRAckmann и BUSchmann. Идеята е на Бодо, а Клаус е притеглен, тъй като към оня миг законодателството на Федерална Република Германия не разрешава едноличното разкриване на компания.

След основаването на компанията, Бракман, който по този начин и не прегръща концепцията за доработка на коли Mercedes-Benz, продава каузи си на Бушман на символичната цена от 100 марки. Вероятно от дълго време е осъзнал голямата си неточност, както и Toyota с решението да продаде каузи си в Tesla, само че това към този момент е история.

Днес, в чест на своя създател, Brabus стартира лимитираната серия от 25 екземпляра на 750 Bodo Buschmann Edition, основан на Mercedes-AMG SL63.

Подобно на множеството планове на Brabus, специалистите на немското тунинг ателие са се развихрили под предния похлупак. Те са добре осведомени с 4,0-литровия V8, по тази причина не са му се чудили доста: свалили са стоковите две турбини и са ги заменили с по-големи, добавили са и нов надзорен, с цел да реализиран мощ от 750 к.с. и 900 Нм въртящ миг. Благодарение на тези параметри, лимитираният SL форсира до 100 км/ч за 3,3 секунди, а оптималната му скорост е 315 км/ч.

Дизайнерите са добавили и цяла палитра от карбонови аеродинамични детайли. Сред тях са страничните въздухозаборници и предният сплитер, който освен наподобява добре, само че и притиска предницата по-силно към асфалта. Отзад има огромен дифузьор и доста тънък лип спойлер.

Още за модела четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР