През 1903-та година братята Орвил и Уилбър Райт извършват първия

...
През 1903-та година братята Орвил и Уилбър Райт извършват първия
Коментари Харесай

Жените пилоти и Смелостта да летиш – по Bulgaria ON AIR на 27 март - slava.bg

През 1903-та година братята Орвил и Уилбър Райт правят първия в историята следен полет с моторен летателен уред по-тежък от въздуха. Днес мнозина избират да стигнат до дадена точка от земното кълбо със аероплан като един от най-бързите и комфортни превози. Какво е обаче чувството да стоиш в пилотската кабина и да поемеш цялостната отговорност за живота на всички тези пасажери, които напълно ти се доверяват ще схванат феновете от ефира на Bulgaria ON AIR тази събота.
На 27 март, от 19 часа, предаването „ Историите ON AIR “ с водещ Миглена Георгиева разпростира листовете на историята и показва вълнуващите истории на най-запомнящите се дами водачи от предишното и през днешния ден. В епизода „ Смелостта да летиш “, за отговорността, пристрастеността и любовта към летенето и специалността приказват смели и непоклатими българки, част от пилотския екип на националния транспортьор.
По никакъв метод не мога да кажа, че тази специалност е чисто мъжка, по нищо не отстъпват. За всеки един е най-важно желанието му за работа и отговорността му към специалността “, споделя Мария Стоянова, търговски шеф на самолетната компания „ България Еър “. Самата тя е внучка на Мария Стефанова, която през 1938 година става първата българка, летяла у нас на безмоторен аероплан. Уповавайки се на разказите на своята баба, в епизода „ Смелостта да летиш “ Стоянова споделя любопитни истории от кухнята на авиацията още от времето на нейното възникване като специалност.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР