Преяждането вреди не само на самочувствието ни, но и на

...
Преяждането вреди не само на самочувствието ни, но и на
Коментари Харесай

Преяждате на вечеря? Ето какво си причинявате

Преяждането вреди освен на самочувствието ни, само че и на здравето, като резултатите от него са ужасни. Особено нездравословно е да преяждате вечер, като това може да докара до редица здравословни проблеми, като да вземем за пример бодърствуване, отмалялост, световъртеж и други.

Какво си причинявате с преяждането на вечеря

Когато преядете вечер, това води до мощно отичане на корема, като с цел да се понижи този резултат, е значимо да се храните постепенно. Като цяло храната се смила много по-бавно вечер, по тази причина е и толкоз значимо най-обилното ви и засищащо ястие да е заран, което действително да ви зареди със сили и сила.

Газовете са другият отрицателен резултат на вечерното преяждане, като повода за това е, че с храната вие поглъщате и много въздух. За да се минимизира това, е значимо още веднъж да се храните по-бавно, като добре работи също по този начин пиенето на вода и пробиотици или раздвижването.

Другият противен миг в преяждането е това, че откакто сте преяли, се повишава температурата ви. В този случай можете просто да си легнете за 15-на минути или да си вземете един ветровит душ.

 Преяждате на вечеря?

След преяждане вечер можете да имате също по този начин проблеми със съня, като това води до разбалансиране на вашия витален цикъл и пречи на заспиването ви.

Ако сте си хапнали храна, която е богата на въглехидрати, тогава е прекомерно евентуално да се разсъните през нощта, защото захарта ви ще се е повишила.

Вечерното преяждане може да е стане повода да се чувствате зле и да нямате никаква сила. Ако въпреки всичко сте си хапнали повечко вечер, тогава е добре да изпиете един джинджифилов или ментов чай с малко лимон, като те работят добре и спомагат за ускоряването на метаболизма.

Световъртежът е другият отрицателен резултат, с който можете да се сблъскате, в случай че имате навика дапреяждате във вечерните часове на деня. Добре би било в този случай да се разноските малко или да извършите леки йога извършения. Преяждайки, вие ще усещате още по-силен и неконтролируем апетит на идващият ден, а точно разследване на нарушените хормонални равнища.

И не по-малък проблем е това, че в случай че постоянно преяждате, то това води неизбежно до разширение на стомаха, като по този начин всякога ще имате потребността от по-големи порции. Както и сами разбирате, това ще стане повода за напълняването ви. Именно по тази причина е значимо да не преяждате, а да си хапвате в умерени порции, избирайки разнородни и потребни артикули в менюто ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР