Преяждането на Коледа и Нова година води до плачевни последици

...
Преяждането на Коледа и Нова година води до плачевни последици
Коментари Харесай

Преяждането по Коледа може да ни прати в болницата

Преяждането на Коледа и Нова година води до плачевни последствия за организма. Човек хапва какво ли не и неразумно смесва тестени произведения с мазничко месо, да вземем за пример капама – ядене, в което има свинско и пилешко месо, наденица, кисело зеле, сарми…

Различни туршии също участват на трапезата, по едно и също време консумираме пресни и сушени плодове, сурови и печени ядки. Като прибавим и поемането на задоволително количество алкохол и безалкохолни питиета, миш-машът в червата ни става цялостен.

Дори един път поддавайки се на изкушението на лакомията, е допустимо да се предизвика обостряне на гастрит от огромния размер храна, остатъкът от въглехидрати води до повишение на кръвната захар и в следствие до захарен диабет.

Най-важният орган, измъчен от преяждането, е черният дроб. Когато се надвиши нужното количество мазнини в черния дроб, самият той се трансформира в техния директен източник и скоро
всички кафези се пълнят с мазнини
Излишните мазнини, изключително от скотски генезис, въздействат на холестерола, а злоупотребата с протеини ще сложи в допълнение напрежение върху бъбреците и нервната система, отичане и бодърствуване – най-слабите резултати от преяждането с протеини.

Понякога празничното преяждане се трансформира в рисков табиет, който носи единствено неприятности. Най-очевидната последица от постоянното преяждане, което визира съвсем целия свят през днешния ден, е затлъстяването. При преяждане страда целият чревен тракт. В резултат на това се появяват гастрит с ниска киселинност, жлъчни болести, продължителен панкреатит.

Също по този начин постоянното преяждане въздейства отрицателно върху ендокринната и сърдечносъдовата система и може
да аргументи метаболитни нарушавания
аритмия, артериална хипертония, ангина пекторис.

Преяждането неизбежно се отразява на положението на кожата, върху което се появяват акне, черни точки.

 Преяждането по Коледа може да ни прати в болничното заведение

Експертите поучават да употребявате специфични съдове – да вземем за пример дребни чинии, които няма да ви разрешат да изядете огромна порция. Можете също по този начин да експериментирате с цвета на чиниите – при проучвания е потвърдено, че храната провокира по-малък вкус, в случай че се сервира върху сини или черни съдове.

И най-важното – в никакъв случай не яжте, в случай че не желаете, бъдете по-малко на масата и се движете повече.

Съществува мнение, че след преяждане е належащо да се провежда
ден за недояждане
или да се стартира строга диета. Такива способи са неприемливи, защото преяждането единствено по себе си е стрес за организма, а строгата диета единствено ще утежни здравословното положение след празниците.
След Коледа идват дни за разтоварване
В случаите на преяждане по празниците не се предлагат ензимни препарати, които могат да ускорят храносмилането. Грубото вмешателство в обмяната постоянно води до нежелани затруднения. Ако човек усети дискомфорт в стомаха, добре е да поеме една чаша кисело мляко. То възстановява чревната микрофлора. Млечните лактобацили са същински воини против токсините.

Помага и сок от ябълка. Той е богат на пектин – вещество, което хваща холестерола и го извлича от организма. Народната медицина предлага
запарки от джоджен, копър
анасон или кимион – една супена лъжица от подправката се запарва в 500 мл вряла вода.

При препиване класическо средство е зелевият сок (т.нар. бульон трезве) поради многото млечнокисели бактерии. По същата причина оказва помощ и огромна чаша от марината от стерилизирани краставички, само че разредена с задоволително вода.

Най-подходящо в такива дни е да се употребяват плодове и зеленчуци или зеленчукови супи, гарнирани с кисело мляко.

Задължително е да се одобряват по 2-3 л течности като вода и чайове. В един от разтоварващите дни може да се пие по една супена лъжица лимонен сок, мед и зехтин за дрениране на жлъчно-чернодробните пътища.

Плодовите сокове пък са източник на елементарно усвоими захари, които оказват помощ на черния дроб
да се възвърне след преяждането
Разходките също ще ни разтоварят. Те засилват работата на белия дроб и кислородното засищане на кръвта. Така се усъвършенства и клетъчното хранене. Освен това по-лесно се отделят от организма токсичните субстанции, изобилстващи по време на празниците.

Изстискай си един лимон и изпий свежия сок чист или разводнен с вода. Този трик също оказва помощ при тежест в стомаха – единствено няколко глътки и след няколко минути се усеща облекчение.

Спа процедури като парна баня, сауна, билкова вана, вана с морска сол и ароматни треви, наред с тренировки с умерено физическо натоварване, форсират детоксикацията на организма. Не забравяйте след тези процедури да пиете вода, тъй като тялото се дехидратира.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР