Превозвачите няма да излизат на протест. Това обяви на пресконференция

...
Превозвачите няма да излизат на протест. Това обяви на пресконференция
Коментари Харесай

Превозвачите се договориха с властта

Превозвачите няма да излизат на митинг. Това разгласи на конференция ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи в България и ръководител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза Магдалена Милтенова.
Браншът е стигнал до това решение след среща с финансовия министър Владислав Горанов и министъра на превоза на Росен Желязков в четвъртък.

„ Много е значимо, че в диалозите с министрите Владислав Горанов и Росен Желязков постигнахме единодушие, че двете министерства стартират дейна работа за справяне с казуса с нерегламентираните транспорти. От години желаеме това да бъде криминализирано. Ако успеем да се оправим с този проблем, ще бъдат решени и останалите проблеми, които произтичат от него”, съобщи Милтенова и добави, че по време на срещата са начертали пътна карта, по която да се движат и да решат проблемите до месец юни.

Милтенова изясни, че ще бъде основана работна група, която ще работи за оправянето с проблемите в сектора. Тя разясни още, че дружно с страната са фиксирали и период за смяна на Закона за автомобилните транспорти.

„ Има нужда да бъде дадена точна формулировка публичния транспорт на пасажери. За да откри страната метод да се оправи с нерегламентираните транспорти “, уточни тя и сподели още, че срокът за смяна на Наредбата за дотациите на превоза и обезщетенията е два месеца, цитира БГНЕС.

Стана ясно още, че плануваният митинг за 18 февруари дефинитивно отпада, само че в случай че страната не съблюдава поетите задължения, превозвачите ще бъдат принудени да излязат на митинг, тъй като в противоположен случай браншът е изправен пред банкрут.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР