Превозвачи, търговци и земеделски производители настояват онези от тях, чиито

...
Превозвачи, търговци и земеделски производители настояват онези от тях, чиито
Коментари Харесай

Пореден протест в Силистра срещу затварянето на граничния пункт в града за тежкотоварни автомобили



Превозвачи, търговци и аграрни производители упорстват тези от тях, чиито контрагенти в Румъния са по сухопътната граница, да бъдат позволени да минават през контролно-пропускателния пункт, тъй като ползвайки фериботния комплекс отвън града натрупат огромни загуби – и финансови, и времеви.

В почналата преди месец протестна вълна първи бяха транспортните компании търгуващи с Румъния. След тях жителите, страхуващи се да станат още веднъж заложници на километричните опашки от ТИР-ове, по централни силистренски улици.

Днес се включиха и представители на румънския бизнес, които също записват финансови загуби.

Земеделци оставиха пред страдата Областната администрация изгнили череши и кайсии, с цел да покажат какво се случва с продукцията им.

" Стоката се скапва. Времето за превоз е прекомерно доста - двойно. Говорим за пътешестване в сухоземната част на Румъния, където да си осъществяваме продукцията, за половина час ".

" Ние загубихме един пазар на територията на Румъния ".

Това показаха някои от протестиращите.

Областният шеф Ели Тодорова съобщи, че е събрана цялата информация по проблема и той е показан на вниманието на Министерски съвет.

Направени са оферти за нов граничен пункт по сухоземната граница или смяна в статута на Кайнарджа – Липница, където на този стадий е неразрешено за коли над три тона и половина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР