Превозвачи предупреждават за увеличение на цените на билетите с около

...
Превозвачи предупреждават за увеличение на цените на билетите с около
Коментари Харесай

Цените на автобусните билети в България ще скочат с около 20%

Превозвачи предизвестяват за нарастване на цените на билетите с към 20%. Причината е разширението на обсега и по-високите такси на тол системата за тежкия трафик.

По-скъпите билети обаче са неизбежни, в случай че тол таксите не се върнат на старите равнища, споделят превозвачите. Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи разяснява за Nova news: “Трябва да бъдат въведени отстъпки за превозвачи, които на територията на България изминават 3000 – 7000 км. Искаме да бъде въведено Данък добавена стойност върху тол системата и да ни се даде опция, когато имаме някакво нарушаване – не да биваме спирани, а да имаме период, в който ние да платим таксата, която не сме платили”.

Според превозвачите поради тол системата нарастване в цените ще има и в други сектори. Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи споделя: “Ние отчитаме, че това ще докара до растеж на инфлацията в страната, до стесняване на потреблението. След 1 януари 2023 би трябвало да се сложат с сред 3 и 6 ст. ще скочи цената на хляба. Ние чакаме, че всеки един български жител ще заплати сред 120 – 130 лева от резултата на увеличение на тол системата във връзка с цени и обхват”.

Според Магдалена Милтенова: “В момента, в случай че тол системата влезе, ние нямаме никаква друга опция с изключение на повдигане цената на транспортната услуга, което ще се отрази първо на стоките и услугите”. Те приканиха ръководещите да преразгледат решението си преди влизането му в действие. Христо Радков, ръководител на Българско обединяване на водачите изясни: “Ако създадем митинг, то той няма да е като тези, които правихме до момента, ще е по различен метод – тъй че милицията да не може да ни попречва и да може да изразим свободното си мнение”.

Предвижда се нарастването на тол таксите да стане поетапно. Първата дата е 1 юли, а идващото повишаване е от началото на идната година.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР