Превозвачи паркираха камиони и автобуси в центъра на София в

...
Превозвачи паркираха камиони и автобуси в центъра на София в
Коментари Харесай

Автобуси и камиони блокираха центъра на София заради поскъпването на горивата


Превозвачи паркираха камиони и рейсове в центъра на София в символ на митинг против високите цени на горивата. По данни на уредниците от Камарата на автомобилните превозвачи в България (КАПБ), в днешната протестната акция вземат участие към 100 рейса и 300 тежкотоварни автомобила, подредени на жълтите павета по протежението на бул. „ Цар Освободител “. Движението по него е блокирано.

За Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на КАПБ Димитър Димитров уточни, че главното искане на компаниите от сектора е страната да откри механизъм за контролиране на цените на горивата, които той дефинира като непостижими за превозвачите. Сред съответните претенции са отпадане на биодобавката на горивата за интервал от шест месеца, връщане на 50% от акциза на горивата за интервал също от шест месеца, както и заслужено установяване на размера на ТОЛ таксите.

По-рано денем транспортните средства минаха под формата на автошествие по бул. „ Цариградско шосе “. Те ще престоят в центъра на столицата няколко часа и към 15:00 ч. през днешния ден ще стартира тяхното евакуиране. Дотогава придвижването в региона ще остане затруднено, стана ясно от думите на Димитър Димитров.

БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР