Превъзбуденият дебат в България може и да създава друго впечатление,

...
Превъзбуденият дебат в България може и да създава друго впечатление,
Коментари Харесай

Немската преса разкри страшната истина за България. Борисов е

Превъзбуденият спор в България може и да основава друго усещане, само че истината е, че в тази страна има напълно малко мигранти. Това написа немският ФАЦ във връзка последното решение на Народно събрание против приема на бежанци. 

„ Българският парламент забрани на държавното управление да подписва двустранни съглашения за приемането на бежанци “, оповестява швейцарският „ Нойе Цюрхер Цайтунг ”. 

В късата информация по тематиката четем още: „ Както консервативно-националистическото държавно управление, по този начин и опозицията в България желаят да предотвратят връщането в страната на бежанци от други страни в Европейски Съюз ", написа Блиц. 

По същата тематика в немския „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ” е оповестена обширна публикация от балканския експерт на вестника Михаел Мартенс. 

След като излага обстоятелствата за гласуването в петък, Мартенс написа: „ Мнозинството българи са срещу приемането най-много на мюсюлмански бежанци и мигранти. Тази политика се поддържа и от опозиционната лидерка Корнелия Нинова и почива върху необятен публичен консенсус “. 

Почти никой не желае да остане в България 
След като обобщи разискванията в Народно събрание и причините на премиера Бойко Борисов, създателят продължава: „ Превъзбуденият публичен спор може и да основава друго чувство, само че истината е, че в България има напълно малко мигранти. В тази балканска страна съвсем не се подават молби за политическо леговище. По пътя си към Северозападна Европа единствено малко на брой избират маршрута през България и съвсем никой не желае да остане в най-бедната страна от Европейски Съюз. 

Според софийския Хелзинкски комитет, това се дължи и на обстоятелството, че към този момент от години България води политика на „ нулева интеграция на бежанците “. 

Така да вземем за пример държавното управление не било предоставило на общините нужните средства за осъществяване на интегративни ограничения. В отчет на Хелзинкския комитет, оповестен при започване на юни, става дума още за „ словесна и физическа експанзия “ против търсещите протекция и за „ директни офанзиви и набези “: „ Обикновено полицията не проверява тези произшествия, а причинителите остават незнайни и ненаказани “. 

България трайно стяга политиката си към търсещите протекция. Още в края на 2016 година законодателството за бежанците беше променено: претендентите за леговище към този момент нямат право да напущат зоните, в които са настанени, до момента в който се преглежда молбата им. Целта е „ прецизен административен надзор " по време на течащата процедура, гласят претекстовете. При рецидивни нарушавания се планува настаняване в лагер от затворен вид. Но през 2017 година е имало едвам 60 места в подобен затворен лагер. 

Бежанските лагери са съвсем празни 
В изявление за Дойче Веле българската министърка на външните работи Екатерина Захариева неотдавна отбрани курса на своето държавно управление. 80 % от хората, които идват в Европа, са не бежанци, а незаконни мигранти, сподели министърката и добави, че България не е единствената страна, която отхвърля да приема бежанци. 

В края на предходната седмица българската Агенция за бежанците (ДАБ) заяви, че бежанските лагери в страната са съвсем празни. Към средата на юли в тях са били настанени 577 души - най-много от Ирак, Сирия, Афганистан и Пакистан. По данни на ДАБ, през юни България е дала бежански статут едвам на 12 души. А за първото полугодие на 2018 броят им е 164. За същия интервал краткотрайна протекция са получили 255 души ", написа в края на публикацията си Михаел Мартенс.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР