Превърна ли се в сезонна работа изкуството заради пандемията?Оказва се,

...
Превърна ли се в сезонна работа изкуството заради пандемията?Оказва се,
Коментари Харесай

Превърна ли пандемията изкуството в занаят?

Превърна ли се в сезонна работа изкуството поради пандемията?

Оказва се, че шансът е с тези, които към този момент са построили име. За останалите моментът е неподхоящ... От близо две години насам.

Имаме образец - с изгряващи актьори. Първа, втора ария - това е страхотна инвестиция. И в един миг те са стигнали ненапълно, само че нямат задоволително покритие, с цел да бъдат следвани от доста фенове. Всичко при тях е изгубено, тъй като пандемията не продължи два - три месеца. Вече сме във втората ѝ година. И тези младежи би трябвало да стартират изначало и те са извънредно обезверени, споделя Магдалена Сотирова, ръководещ сътрудник в българска музикална компания.

Старт и пауза. Паузите са без краен период, а стартът нормално е нерешителен. Музикантите се научиха да работят при стеснен потенциал, навън, онлайн, офлайн, с по-малко хора във видеата си или без хора.

Много, доста понижиха участията. То съвсем няма. И тези, които са на 30 и 50% - те са несъответстващи просто тъй като човек не може да покрие разноски като тон, светлина, възнаграждения, наеми на зали, споделя Ирина Флорин, певица и музикален продуцент.

Помощ от страната има. Творчески стипендии за три месеца, безлихвени заеми или възнаграждение на подготвен план. Но и тези разновидности са като командно дишане за артистите. Помага краткотрайно и не дава обещание избавление.

Тези пари, когато ти ги вземеш, ти правиш план. Те не остават за теб. Ти просто си задължен да направиш с тези пари артикул, който би трябвало да отчетеш, добавя Ирина Флорин, певица и музикален продуцент.

Изкуството опита всичко, с цел да не стане халтура. Мобилни пунктове за тестване пред НДК, операта, филхармонията. Театрите пробваха да оцелеят и онлайн.

Правихме всякакви колажи от хората, които си правеха у дома дребни видеа, които пускахме за феновете и така нататък Опитахме всички неща. Само с цел да потвърдим на себе си, че живият спектакъл е незаместим, споделя Бина Харалампиева, шеф на Малък градски спектакъл " Зад канала ".

Техният най-хубав бранител е оптимизма и желанието им просто да работят. Имат график. Вярват, че остава още малко. И възнамеряват нов албум. С две думи - подготвени са всеки един миг да извърнат резултата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР