ПРЕТОРИЯ, Южна Африка (AP) — Служители на изборите в Южна

...
ПРЕТОРИЯ, Южна Африка (AP) — Служители на изборите в Южна
Коментари Харесай

Служители на изборите в Южна Африка посещават затвори, опитвайки се да регистрират рекорден брой затворници за гласуване

ПРЕТОРИЯ, Южна Африка (AP) — Служители на изборите в Южна Африка са посетили затвори в цялата страна като част от упорит план за вписване на най-малко 100 000 пандизчиите да гласоподават на тазгодишните национални избори.

Конституцията на страната подсигурява на всеки пълновръстен жител правото на глас — което значи, че няма ограничавания за присъединяване на пандизчии в изборите, внезапен контрастност с множеството други африкански народи. Датата за гласуването към момента не е оповестена, само че се чака да се организира сред май и август.

Избирателната комисия на Южна Африка се надява да записва като гласоподаватели рекорден брой пандизчии в 240-те поправителни заведения в цялата страна. Около 15 000 пандизчии гласоподаваха на последните национални избори през 2019 година

Според управляващите в Южна Африка сега има към 157 000 пандизчии. Страната се бори с едно от най-високите равнища на престъпност в света.

Комисията сподели, че макар че завършва визитата си във всичките 240...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР