Шоуто на цветята в Шрусбъри е евакуирано след бомбена заплаха, но полицията смята, че е бил измамен обаждащ се

...
Претърсванията ще продължат в The Quarry, където се провежда двудневното
Коментари Харесай

Претърсванията ще продължат в The Quarry, където се провежда двудневното шоу, в опит да се гарантира, че хората могат да се върнат за събитието завършване в събота, след като беше отменено след уплахата.

Изпълнителите на събитието включват Liberty X и Go West, както и изложби с цветя и известни готвачи.

Уплахата също засегна прогноза за времето на BBC, която беше на път да бъде пусната на живо от сайта, като водещата и нейният екип бяха евакуирани.

Суперинтендант Дамян Петит от полицията на Западна Мерсия каза: „На този етап вярваме, че заплахата е измама, но безопасността на обществеността е наш приоритет номер едно и ние, заедно с колеги от други агенции, ще продължим да извършваме задълбочени претърсвания.

„Огромно количество работа отива в планирането на събития като това за общност и знам, че това беше разочароващ край на деня за посетителите. Бих искал да изкажа благодарността си на всички, които бяха на шоуто тази вечер за тяхното сътрудничество, което означаваше, че обектът беше евакуиран бързо и безопасно.“

Мъжът, който открадна 200 000 яйца Cadbury Creme, е вкаран в затвора за 18 месеца

Г-н Петит също благодари на персонала на събитието, като добави, че ще бъдат повишени мерките за сигурност за съботното производство.

A tweet от Brodie_Photo на X, по-рано известен като Twitter, каза, че на хората е казано да напуснат „веднага и да не събират нищо“, добавяйки, че „въоръжена полиция [има] на мястото“.

Телевизионният оператор Кристина Треванион написа: „Благодарим на всички, които ни евакуираха бързо и ефективно днес на #Shrewsburyflowershow, особено на прекрасния Martin the Town Crier.

„Бяхме толкова тъжни, че това прекрасно шоу трябваше да бъде прекратено днес, но безопасността е приоритет. Желая ви всичко най-добро за успешен ден утре".

В публикация във Facebook от организаторите на събитието се казва, че на хората ще бъде позволено да приберат вещите, които са оставили от църквата "Свети Чад".

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР