Преструктурирането на службите трябва да се направи при по-спокойна международна

...
Преструктурирането на службите трябва да се направи при по-спокойна международна
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС се наговориха: отлагат реформата в службите за „след войната“

Преструктурирането на службите би трябвало да се направи при по-спокойна интернационална конюнктура и откакто завърши войната в Украйна. Около това мнение се сплотиха ГЕРБ и Движение за права и свободи, откакто през вчерашния ден ръководителят на комисията по надзор на службите Атанас Атанасов подаде оставка.

Сливането на службите би трябвало да се случи, когато имаме законодателство, авансово контрактувани фрагменти и опция за рационализация, заяви водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание.

Сега, по време на война, когато текат маса интервенции на службите, дружно с нашите сътрудници едно преструктуриране, обединение под половин година не минава. Аз не съм споделил, че съм срещу това да се случва, само че да се случи в миг, когато ситуацията да е спокойна. Ако господин Атанасов каже през днешния ден, че е подготвен да оглави която и да е работа, с две ръце го поддържаме. Това не е нещо от през днешния ден за на следващия ден. Нагледахме се по какъв начин се назначават генерали, какво се прави: единият човек споделя на другия, неговия човек да го върне неговия човек “, сподели Борисов, без да посочи кои са тия „ едни “, „ други “ и „ негови “ индивиди.

Борисов цветисто разяснява и рецензиите на президента Румен Радев, че държавното управление не прави задоволително за участието ни в Шенген:

Не думай! Верно? От Ню Йорк чак?! Аз видях от Ню Йорк, че с ръководителя на Европейската комисия, с президента Зеленски на Украйна, беше нашият вицепремиер Мария Габриел. Аз това видях. Благодаря! “

Делян Пеевски от Движение за права и свободи пък дефинира като прибързана оставката на Атанас Атанасов от председателския пост на комисията за надзор на службите.

„ Има при съседа война, не е времето за тези промени. Трябва да се изчака да се успокои ситуацията. Сега едни структурни разбутвания на службите може да объркат доста. Те работят, да, може би може да се надградят, само че дано да се намерения механически. Промени, сливания – откакто войната завърши “, завърши небрежно въпроса той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР