Престъпната дейност на главния секретар на МВР Живко Коцев тепъра

...
Престъпната дейност на главния секретар на МВР Живко Коцев тепъра
Коментари Харесай

Изтече и гола снимка на секретаря на МВР в шезлонг с контрабандист! Признал си: Заради Бойко Рашков е…

Престъпната активност на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев тепъра ще добива действителни измерения, обявиха пред Епицентър. бг източници от следствието, които споделиха скандални обстоятелства от неговата „ професионална “ работа в региона на контрабандата.
Както се вижда от фотографията – власт и контрабанда живеят в естетика под чадъра на служител на реда номер 1 на България Живко Коцев.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев самичък е изискал да даде показания по следствието против шефа на организация „ Митници “ Петя Банкова и двамата й съучастници в незаконната група за контрабанда , пране на пари и други закононарушения – татко и наследник – Марин и Стефан Димитрови, които са движили каналите на укриващия се в чужбина контрабандист Николай Николов, по прякор „ Паскала “.
Още в сряда (3 април),  Коцев се е явил пред проверяващите, придружаван от юриста си Илиан Василев.
Това е станало малко след като  в медиите се появи информация за акцията в митниците  на Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК) и Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС).
Тогава  Коцев е дал и персоналния си телефон, а в четвъртък (4 април) се е явил още веднъж пред проверяващите, с цел да им даде паролата за отключване на мобилния уред.
Това е повода в сряда и  в четвъртък Коцев да е видян да влиза и да излиза от постройката на Антикорупционната комисия на пл. „ Света Неделя “ и от Съдебната палата в столицата.  Това научи „ Епицентър “ от един от юристите на обвинените по делото.
Коцев е разпитван повече от един път в наличието на юриста си, което изключва тезата, че е бил подложен на напън да подаде оставка.  Като умел чиновник на Министерство на вътрешните работи,  Живко Коцев е бил изцяло наясно, че с цел да се стигне до арест на Банкова и на татко и наследник Димитрова, сътрудниците на контраразузнаването и антимафиотите дълго време преди този момент са ги сложили „ на надзор “, което неизбежно значи, че и самия той е бил наблюдаван и подслушван.
Д оказателствата против Коцев са доста повече от фотографията, на която получава безценен часовник Hublot на стойност 50 000 лева от Стефан Димитров.  Има засечена  дейна преписка сред Живко Коцев и шефката на митниците Петя Банкова,  която въобще не е била обвързвана с професионалните им отговорности, а се е  отнасяла до обезпечаването на каналите за трафик на цигари без бандерол през българските гранични пунктове,  описаха пред Епицентър. бг проверяващи.
Точно тези  данни дадоха съображение на арбитър Тони Гетов от Софийски градски съд да заключи в събота,  че прокуратурата би трябвало да уточни процесуалното качество на Живко Коцев и от очевидец, той да стане обвинен.
Адвокатът на едно от арестуваните лица удостовери, че  в показанията си Живко Коцев разкрива цялата незаконна дейност  на групата и признава, че е бил непосредствен с контрабандистите. 
Причината – правил го е от преданост към някогашния вътрешен министър и сегашен народен представител от „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “ Бойко Рашков.
Коцев признал за многочислени срещи с татко и наследник Марин и Стефан Димитрови, още повече, че същите са документирани с изобилен снимков материал.  В делото има селфи на Стефан Димитров – арестуван под стража за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда с шефа на организация “Митници ” Петя Банкова, с Живко Коцев, основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Според прокуратурата – Стефан Димитров и татко му Марин, са отговаряли за каналите за контрабанда на цигари на оповестения за търсене контрабандист Николай Николов – “Паскала ”.
Преди съвещанието на съда в събота юристите са  видели фотосите, като най-голямо усещане им е създали, с изключение на тези, на които Коцев театралничи с подарения му безценен марков часовник, само че и тези с голям брой пари.  При акцията в сряда сътрудниците на  ДАНС са разкрили в дома на Стефан Димитров огромно количество пари, които са били прибрани в кутия от обувки. 
Стефан Димитров, който дружно с Петя Банкова, бяха оставени за непрекъснато в ареста,  имал навика да показва финансовото си състояние, като за задачата постоянно правил фотоси на парите, с които разполага в брой.
Близостта на Коцев до татко и наследник Димитрови, се удостоверява и от голям брой техни общи фотоси, както на морето, само че по този начин също и в първокласни спа-комплекси.
Това значи, че  Коцев е поддържал доста тясна връзка с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови,  още преди да бъде назначен за основен секретар на Министерство на вътрешните работи на 8 септември 2023 година
Важна детайлност е, че преди това  Коцев бе заместител на основния секретар, което става по гледище на депутатите от ПП-ДБ – Бойко Рашков и Атанас Атанасов. 
Именно тяхна е основната роля в опита на Живко Коцев да се показа за жертва на скрит план против неговото премахване, акцентираха от следствието.
В петък (5 април) Коцев разгласи, че отдръпва оставката си като основен секретар на Министерство на вътрешните работи,  призна, че е давал показания пред проверяващите, само че избегна въпросите за своята съпричастност към незаконната група на „ Паскала “.
Според някогашния вътрешен министър и юрист Богомил Бонев, прокуратурата би трябвало да проверява дали върху Живко Коцев не е извършен напън от страна на политици, да отдръпна показанията си, дадени в наличието на негов бранител. Ако това се удостовери, то значи е осъществено закононарушение против правораздаването, счита Бонев.
 
В дома на Бойко Рашков с Живко Коцев и партньор на Паскал Стефан Димитров
 
Живко Коцев с Марин Димитров – различен обвинен за присъединяване в контрабандата активност на Никола Николов – Паскал

 
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи фамилно на посетители при Марин Димитров
 
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев по халати дружно с контрабандиста Марин Димитров от групата на контрабандиста Паскал
 
Баща и наследник контрабандисти Марин Стефан Димитрови дружно с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев
 
Живко Коцев с някогашния министър на туризма Николина Ангелкова и Стефан Димитров
 
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев с Николина Ангелкова – някогашен министър на туризма. Показва часовника за 50 000лв., подарък от Стефан Димитров.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР