Престанете да се безпокоите за това как ще ви запомнят.

...
Престанете да се безпокоите за това как ще ви запомнят.
Коментари Харесай

Тези 22 жестоки истини е трудно да се чуят, но ще ви помогнат да станете много по-силни!

Престанете да се безпокоите за това по какъв начин ще ви запомнят. Когато пристигна гибелта, в действителност няма да ви има на този. Абсолютно. Затова изживейте пълноценно живота си преди да чуете последния за вас звънец.

Когато някой най-сетне успее да ви провокира на прям диалог, и да ви каже това, което от дълго време е трябвало, може да ви е доста мъчно да изслушате тази горчива истина.

Но в случай че желаете да реализирате цялостния си капацитет, би трябвало да имате смелостта да погледнете непосредствено в очите личния си живот, да го освободите от това, което ви дърпа обратно, тъй че най-сетне да се концентрирайте върху това, което е в действителност значимо.

И по този начин, по-долу ще откриете 22 жестоки истини, които по предписание никой не желае да чува, само че които ще ви създадат доста по-добри и по-силни, в случай че ги прочетете.

1. На никой не му пука за вас.

Боли ви? Страдате? Загубили сте доста безценен човек? А знаете ли какво? Всичко, което усещате, чувствате или сте чувствали, към този момент е изпитано от някой различен и може би този „ някой “ е доста покрай вас.

Опитайте се да разберете – това, че ви боли, не ви прави по-специален. Вашата болежка е единствено неразделна част от това, че сте живи. И на хората към вас не им пука за това, с изключение на на няколко индивида.

2. Не погребвайте гения си в земята.

Ако има нещо вътре във вас – каквото и да било – което ви споделя: „ Ти си доста, доста добър в това “, тогава се пробвайте да изградите живота си, правейки тъкмо това. А в случай че погребете гения си в земята, в случай че се откажете от него, ще откажете да живеете същински живот.

3. Поемете отговорност за личния си живот.

Кой управлява вашите мисли, думи, дейности? Вие и никой различен. И в случай че вършиме нещо мъчително, неприятно или неверно, вие сте отговорни за това, и единствено вие. Поемете отговорност за личния си живот и всичко, което е той.

4. Смъртта в действителност е край.

Престанете да се притеснявате за гибелта и по какъв начин ще бъдете запомнени. Смъртта е гибел – и когато пристигна при вас, в действителност няма да ви има на този свят. Абсолютно. Затова изживейте най-пълноценно живота си преди да удари последният звънец за вас.

5. Приемете страстите си.

Престанете да се пробвате да избягате от личните си страхове, паники и болки. Приемете като факт, че сте несъвършени и от време на време чувствате нещо, което въобще не желаете да чувствате. Нищо не можете да извършите с това и колкото по-скоро го приемете за даденост, толкоз по-скоро ще спрете да се пробвате да се борите с страстите си и просто започнете да живеете.

6. Не можете да се сприятелите с всички.

Дори не се опитвайте. Просто се уверете, че сте се сприятелили с най-важния човек на този свят – себе си.

7. Ценността се дефинира от времето, а не от парите.

Не позволявайте на паричните въпроси да ви пречат да живеете същински живот. Повярвайте, нямате потребност от пълен портфейл, с цел да се наслаждавате на живота. За да извършите това, би трябвало да дадете на себе си и другите това, което е по-ценно от парите – време.

8. Не се опитвайте интензивно да търсите благополучие.

Защо? Ами тъй като е на всички места. Във всяка усмивка, всеки взор, във всяка среща и даже прощаване. Спрете да игнорирате щастието, което ви заобикаля от всички страни, в търсене на някакво „ по-голямо “ благополучие. Винаги е с вас, тъкмо тук, тъй че се наслаждавайте.

9. Щастието не може да се купи за пари.

Ако сте вътрешно нещастни, даже и цялото злато в света не може да ви направи щастливи. Щастието идва от сърцето.

10. Всеки, който е до вас в този момент, някой ден ще почине.

Нека скръбта за тези, които към този момент ги няма и загрижеността за тези, които са към момента с вас, не  стават смисъл на живота ви. Смъртта е неразделна част от всеки живот, тъй че живейте в този момент.

11. Не можете да вземете пари на оня свят.

Помните ли тези дългите вечери, които използвахте за подсилване на финансовото си положение, пренебрегвайки здравето, обичаните хора и личния си живот? Когато лежите на смъртното си легло, ще разберете, че всички тези вечери са пропилени, тъй като не можете да отнесете даже дребна част от тези пари на оня свят.

12. Не забравяйте кой сте в реалност.

Винаги помнете кой сте в действителност, когато от ви притискат паники, стрес и безпокойствие. Някъде там, под цялата тази осанка се крие това, което ви прави Върховен административен съд, това, което ви изпълва със пристрастеност и ви кара да се усмихвате. Не забравяйте за себе си, в никакъв случай.

13. Дарявайте на хората не диаманти, а време.

Времето е най-ценният подарък, който можете да дадете на различен човек. Инвестирайки времето си в хората към вас, вие им давате нещо, което в никакъв случай не би могло да се изрази с пари.

14. Благодарете.

Без значение какъв брой сложен и стресиращ е вашият ден, не забравяйте, че някъде там на някой различен му е доста по-зле, в сравнение с в този момент на вас. Огледайте се и се пробвайте да намерите нещо, за което можете да бъдете признателни тъкмо тук и в този момент. Дали това е другар, който ви обича, умения и качества, които никой различен няма, или даже вкусна домашна вечеря. Винаги помнете за благодарността.

15. Вашето време е вашата най-ценна валута.

Помислете за времето от различен ъгъл: всяка седмица изразходваме не по-малко от 40 часа  с цел да имаме най-малко малко пари. Времето е същинската валута на живота. Инвестирайте в него по същия метод, по който бихте вложили парите си – рационално.

16. Мечтите са за губещите, по-добре се захванете за работа.

Всеки може да мечтае и всеки го прави. Но какъв брой от тези мечтатели се пробват да осъществен фантазиите си? По-малко от половината. Спрете да седите на едно място, чакайки положителния дух, който ще ви даде това, за което мечтаете. Започнете най-сетне да работите.

17. Стига сте реагирали прекомерно отрицателно.

Приемете неизбежността на възходите и паденията. Най-лошото, което можете да извършите в този живот, е да действате по този начин, като че ли животът ви е в пламъци, когато в действителност нищо не е толкоз неприятно. Пазете успокоение.

18. Инвестирайте време и сила в най-важното, което имате: себе си.

Можете да живеете този живот единствено от една вероятност – вашата. Когато към този момент ви няма, вашата версия на живота ще изчезне с вас. Така че за какво да не си извършите най-хубавата версия на този човек, който можете да бъдете? Инвестирайте в себе си – във физическата, умствената и духовната сфера.

19. Споделяйте знанията и опита си.

Житейски опит, житейски уроци, с които животът ви е обогатил … Всичко това няма да коства безусловно нищо, в случай че не дадете на никого късмет да научи нещо от вас. Станете колос, на чиито плещи други хора могат да доближат такива висоти, за които в никакъв случай не сте мечтали.

20. Живейте в сегашното.

В сегашното, а не в предишното или в бъдещето. Настоящето е единственото време, което в действителност има значение. Започнете да живеете в него тъкмо в този момент.

21. Съвършенството е невероятно.

Защо съвършенството е невероятно? Тъй като всеки от нас има свои лични хрумвания за това какво е съвършенството. Така че спрете да се пробвате – просто бъдете такива, каквито сте.

22. Рано или късно ще умрете.

Приемете този факт и спрете да го игнорирате. Смъртта ще пристигна и тя няма да чака, без значение какъв брой проекти сте оставили неизпълнени. Вие също би трябвало да спрете да чакате. Живейте тук и в този момент и живейте на макс.

Отговорни ли сте за личния си живот?

И най-после, заслужава да разберете, че в случай че желаете да започнете да живеете същински, първо би трябвало да поемете отговорност за личния си живот. Това е ключът към триумфа, лекарството против отлагането, подозрения в себе си и  това да се обвинявате за всички грехове.

Превод на публикацията These 22 brutal truths about life are difficult to hear but they’ll make you a much better person

„ Мрази този, който те хвали! “ Защо?

 

Цар Соломон, най-мъдрият от всичките индивиди, е споделил: „ Не увещавай простака, с цел да не те намрази. Увещавай мъдрия и той ще те обича ”. Казано е: „ По – добре…

Цялата публикация

От другата страна на актуалните ценности…

 

Какво ни дебне от другата страна на полезностите, с които би трябвало живеем всеки ден: Телевизия – с цел да живееш постоянно в боязън. Алкохол – с цел да избягаш от действителността. Работа…

Цялата публикация

Будистът и депресията

 

Депресията: – Ти си нищо. Будистът: – Благодаря за комплимента. Депресията: – Животът ти е празен, в него няма нищо положително. Будистът: – Ако е празен, в него  няма и…

Цялата публикация


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР