>Пресслужбата на съда припомня, че при рутинна полицейска проверка в

...
>Пресслужбата на съда припомня, че при рутинна полицейска проверка в
Коментари Харесай

Мъж се опита за трети път да излезе от ареста, но пак не му се получи

> Пресслужбата на съда напомня, че при рутинна полицейска инспекция в края на юни във Варна, в автомобила, ръководен от обвинения органите на реда разкрили в пластмасова кутия пакетчета със суха тревиста маса, електронна везна, мелничка и пликче с кристално вещество. При задържането Георги побягнал и влезнал в зоната на пристанище Варна. Прескочил поредно две високи огради. При рухване от близо 5 метра височина 35-годишният мъж се наранил и бил настанен под полицейска защита в болница. Експертната информация на конфискуваните наркотични субстанции открила, че тревистата маса е марихуана с тегло 32,53 гр., а кристалите са амфетаминопроизводна субстанция с тегло 0,08 гр.

След първичното задържане под стража, обвиненият се пробва за трети път да напусне ареста. В жалбата пред Варненския апелативен съд отбраната му упорства, че обвиняването не се обосновава по безапелационен метод, че откритата дрога не е негова, а бягството било вследствие на обзелата го суматоха. Адвокатите на Георги упорстват, че здравословното му положение след рухването е влошено.

Прокуратурата от своя страна намира, че няма нови условия, които могат да трансформират изводите на предходните правосъдни сформира, които три пъти през последните близо 3 месеца обосновано и законосъобразно са потвърждавали задържането под стража на Василев. Обвинението се базира и на заключението на съдебномедицинска експертиза, съгласно която здравословното положение на обвинения разрешава престоя му в ареста.

Съставът на Варненския апелативен съд през днешния ден още веднъж се базира на събраните в хода на следствените дейности материали, на гласните и писмени доказателства. Съдът намира, че в сегашния стадий от следствието обоснованото съмнение, че Георги е съпричастен към закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност не е разколебано. Освен конфискуваните наркотични субстанции, съдът означи и обстоятелството, че обвиненият използва дрога - факт, който бил открит с кръвен тест. И за този съд е действителна заплахата в случай че е на независимост Василев да предприеме дейности по осъществяване на закононарушение, или да се укрие от наказателно гонене. Аргументи в тази посока съдът намира освен в събитието, че мъжът се опитал да избяга от органите на реда. От началото на м. Март тази година, Василев има влезнала в действие условна присъда за владеене на марихуана, като актуалното действие е в изпитателния период на това наказване.

Определението на Апелативен съд - Варна, с което се удостоверява непрекъснатия арест на Георги Василев, притеглен като обвинен по тази причина, че държал за разпространяване повече от 30 грама марихуана е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР