Пресслужбата на Европейската комисия е потвърдила пред БНР, че председателят

...
Пресслужбата на Европейската комисия е потвърдила пред БНР, че председателят
Коментари Харесай

Брюксел потвърди за разговор между Фон дер Лайен и Петков

Пресслужбата на Европейската комисия е удостоверила пред БНР, че ръководителят Урсула фон дер Лайен и някогашният български министър председател Кирил Петков са били в контакт, оповестява радиото.

Угочнява се, че двамата са обсъждали значими тематики за България от европейския дневен ред, в това число и подготовката за присъединение към еврозоната и в зоната за свободно пътешестване Шенген.

 Пълният запис, който Радостин Василев твърди, че е направил от съвещанието на Пълният запис, който Радостин Василев твърди, че е направил от съвещанието на " Продължаваме промяната "

Повод за уточнението, направено от Брюксел, са публикуваните записи от съвещание на необятното управление на " Продължаваме промяната ", в които се загатва и името на Фон дер Лайен.

" Позицията на председателката и по двата въпроса е добре известна. Тя още един път удостовери поддръжката си за приемането на България в Шенген. Има доста прецизен развой за влизане в еврозоната, който се ползва за всички страни. Ролята на комисията е да ги поддържа в осъществяването му. Явно е, че разпоредбите би трябвало да се съблюдават ", гласи пояснението на комисията.

Вчера, че напуща групата на " Продължаваме промяната - Демократична България " и разгласява запис от съвещание, на който деятели на " Продължаваме промяната " и депутати спорят за съставянето на държавно управление с присъединяване на ГЕРБ. Заседанието е било в нощните часове на 21 май, а Василев не е участвал физически и е направил запис от преносимия компютър си.

На записа се чува по какъв начин гласът на Кирил Петков споделя: Днес имах диалог с Урсула, като ѝ зададох тъкмо този въпрос: в случай че има късмет за държавно управление, какъв е шансът да ни пуснеш? Тя вика: " За Шенген ви е доста огромен шансът. За еврозоната би трябвало да измислите по какъв начин да заобиколите разпоредбите, в смисъл, да влезете в рамките. Аз ѝ споделих: " Може ли да мислим за показателят на инфлация да маха резултата на Украйна? ". И тя вика: " Не ме цитирай, само че ще се опитаме да ти помогнем ".

Казаното от Петков да дефинират думите му като интернационален скандал. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели през вчерашния ден: " Как се усещат тези европейски и международни водачи през днешния ден? И дали оттук насетне " ще поддържат " една такава бъдеща евроатлантическа коалиция на омертата, имунитетите и интернационалния скандал? Къде сложихте България на картата за следващ път? На дъното ". Според " Възраждане " са водени " диалози за подмолно заличаване на българския лев ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР