Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков обърна внимание на сдържаната и

...
Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков обърна внимание на сдържаната и
Коментари Харесай

Песков: Реакцията на Байдън бе сдържана и професионална, за разлика от истерията на някои европейци

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков обърна внимание на сдържаната и професионална реакция на американския президент Джо Байдън на падналите в Полша парчета от ракети спрямо доста негови европейски сътрудници, съобщи ТАСС.

Прессекретарят на съветския президент означи, че каналите за връзка сред министерствата на защитата на Русия и Съединени американски щати съществуван, и още веднъж акцентира на " задоволително сдържаната и професионална реакция на американците, която контрастираше с итеричната реакция на полската страна и редица други страни ".

Песков акцентира, че обстановката с падналите в Полша парчета от ракета не дава никакъв мотив за ескалация.

Варшава можеше незабавно да каже, че става дума за парчета от ракета, изстреляна от противовъздушна система С-300, която няма нищо общо с Русия, сподели още Песков, представен от Българска телеграфна агенция.

" Не, не знам да е имало такова нещо ", отвърна представителят, запитан от публицист дали съветските управляващи са се свързали със Съединени американски щати или НАТО, с цел да не се стига до ескалация.

" Работата е там, че няма и мотив за ескалация. Поляците можеха незабавно да оповестят, че става дума за парчета от ракета, изстреляна от система С-300. Ако го бяха създали, всички експерти щяха незабавно да схванат, че това не може да е била ракета, която има връзка с съветските въоръжение сили ", безапелационен бе Песков.

Някои страни направиха неоснователни изказвания по отношение на вчерашната детонация в Полша, добави Песков.

По-рано полският президент Анджей Дуда съобщи, че Варшава не разполага с доказателства кой е изстрелял ракетата, предизвикала гибелта на двама души.

Източник от НАТО съобщи пред Ройтерс, че Байдън е споделил на сътрудниците си от Г-7 и НАТО, че детонацията в Източна Полша е породена от ракета, изстреляна от украинската противовъздушна защита.

Песков изрази също по този начин задоволството на Кремъл от напредъка в договарянията за удължение на периода на така наречен " зърнена " договорка, който изтича на 19 ноември. Той посочи, че се чака напълно скоро съветският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган да обсъдят този въпрос.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР