Преслава Петкова бе избрана за председател на Камарата на следователите

...
Преслава Петкова бе избрана за председател на Камарата на следователите
Коментари Харесай

Ето кой е новият председател на Камарата на следователите в България

Преслава Петкова бе определена за ръководител на Камарата на следователите в България (КСБ) по време на Общо заседание. Това оповестиха от Камарата.

В поддръжка на кандидатурата на следовател Петкова гласоподаваха 158 от 173 членове, взели участие във вота.

Новият ръководител на КСБ благодари на сътрудниците си за доверието и уточни, че осъзнава огромната отговорност, която ѝ е делегирана, както и значимостта всички членове на сдружението да са единни и дружно да вземат решение въпросите и проблемите, които срещат следователите в работата си.
 Преслава Петкова
Петкова е приключила Езикова гимназия с британски и немски език, а след това компетентност „ Право “ в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Придобила е и спомагателна подготовка по Международни връзки – „ Сътрудник в интернационален отдел “ в Софийския университет ”Св. Климент Охридски ”.

Петкова има над 22 години юридически стаж, от които 18 години в правосъдната система. Професионалният ѝ път стартира през 2001 година като юрист в Министерството на околната среда и водите. През 2005 година след осъществяване на конкурс е назначена на служба „ младши следовател “. В интервала 2007-2018 година работи като следовател в Столичната следствена работа и в Следствения отдел към Софийска градска прокуратура. От 2018 година до 2022 година е следовател в Следствения отдел на Специализираната прокуратура, а след закриването ѝ е следовател в СО-СГП и е командирована в Национална следствена работа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР