Пресконференцията на The Taiwan Smart & Functional Textiles се проведе

...
Пресконференцията на The Taiwan Smart & Functional Textiles се проведе
Коментари Харесай

Тайван начело на екологичните текстилни иновации

Пресконференцията на The Taiwan Smart & Functional Textiles се организира на Международния панаир на функционалните тъкани в Портланд, Орегон по-рано предишния месец. Домакин на събитието бе TAITRA (Тайвански Съвет за Развитие на Външната Търговия), който показа презентации на три от водещите производители на резистентен и функционален текстил в Тайван - Singtex Industrial Company, Ltd., Men-Chuen Fibre Industry Co., Ltd. и Hyperbola.

Пресконференцията насърчи полемиките върху устойчивото развиване на производството на платове, профилираните тъкани и нови материи. Експертите чакат процентът на материите и тъканите, направени от рециклирани материали, да нарасне до 60-70% през идващите няколко години, наблягайки, че това ще докара до устойчивото развиване на бранша. Промяната в промишлеността е налице: от революционните тъкани от оптични нишки, през багренето без вода до 100% рециклируемите фешън платове - Тайван е отпред на екологичните текстилни нововъведения.

Производството на текстил в Тайван остава един от най-значимите браншове на преработващата индустрия като обезпечава 70% от общата продукцията на всички профилирани изкуствени тъкани в международен мащаб, съобщи Алекс Фан – общоприет шеф на Икономическия и културен офис на Тайван в Сиатъл. „ Бидейни единадесетият максимален търговски сътрудник на Съединени американски щати, уповавам се нашето партньорство ще сътвори условия за по-голям стопански разцвет и за двете страни “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР