Препоръката му включва призив към местните власти по-задълбочено да насърчават

...
Препоръката му включва призив към местните власти по-задълбочено да насърчават
Коментари Харесай

Си Дзинпин иска контрол на „незаконните религиозни дейности”

Препоръката му включва апел към локалните управляващи „ по-задълбочено да предизвикват китаизирането на исляма ”, написа The Guardian. Някои държавни управления, правозащитни групи и правни органи дефинират репресиите на Китайската комунистическа партия против уйгурското население като опит за геноцид.

В така наречен центрове за задържане и превъзпитание в Синдзян са въдворени минимум 1 милион души. В региона е въведено всеобщо наблюдаване и систематично се потискат религиозното и културно изложение. Множество религиозни и културни обекти са унищожени, други са затворени за религиозни ритуали.

Миналата година Организация на обединените нации откри достоверни доказателства за насилствен труд, изтезания и други нарушавания на човешките права на уйгурското население, което не стопира да стачкува. Human Rights Watch и правосъдни наблюдаващи дефинират третирането на уйгурите като закононарушения против човечеството.

Си Дзинпин и други високопоставени чиновници отхвърлят обвиняванията, наричайки ги „ западен скрит план ”, целящ да очерни Китай. Китайските управляващи настояват, че организират в Синдзян политика за понижаване на бедността и стратегия за битка с екстремизма. Налице...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР