Препоръчвам на всеки депутат, на когото му се поиска имунитетът,

...
Препоръчвам на всеки депутат, на когото му се поиска имунитетът,
Коментари Харесай

Петков и Борисов с различни концепции какво да се прави при искане на имунитет

Препоръчвам на всеки народен представител, на който му се изиска имунитетът, да го дава самичък, сподели пред Българска телеграфна агенция съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Според него при такива случаи в Народното събрание би трябвало да се прави комисия, която да проверява. " Да внимаваме прокуратурата да не се употребява като политическа бухалка ", прикани той.

Във вторник Софийската градска прокуратура заяви, че е предложила на основния прокурор да внесе стимулирано искане до Народното събрание за предоставяне на позволение Делян Добрев, народен представител в 49-ия парламент.

Призивът на Петков влиза в несъгласие с позицията на ГЕРБ, с която бе контрактувано бъдещо взаимно ръководство. Във вторник вечерта партията на Бойко Борисов разгласи, че в миг, в който се прави тежка правосъдна промяна.

Кирил Петков напомни случая с и.

" Той беше ударен от прокуратурата не поради каквото и да е закононарушение, а действително тъй като беше неуместен. Политическата бухалка на прокуратурата го удари. В нашата парламентарна група ние казахме, че няма да позволим прокуратурата да прави каквото си желае с нашите депутати и да ги употребява за политически цели ", уточни Кирил Петков.

Казахме, че ще го подкрепим и няма да гласуваме " за " махането на имунитета му. След това видяхме, че в европейската политика се прави комисия, която проверява би трябвало ли да се подвига имунитета или не и това е най-обективният метод, изясни съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

Радостин Василев нямаше от какво да се тормози и, това е точният модел, който би трябвало да се вкара за всеки един, счита още Кирил Петков. " С други думи, аз съм окей да се направи комисия, да внимаваме прокуратурата да не се употребява като политическа бухалка, прикани съпредседателят на " Продължаваме промяната ". Аз персонално приканвам всеки, който не се опасява, да си дава имунитета самичък, добави той.

Прокуратурата сега играе като политически индивид, не би трябвало да разрешаваме прокуратурата да удря, който си желае, когато си желае, без да сме сигурни, че има действителен смисъл за това, означи Петков. Според него обстановката е такава, че очевидно може " Продължаваме промяната " и ГЕРБ дружно да работят за провеждането на правосъдната промяна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР