Препоръчаните ограничения за безопасна консумация на алкохол са твърде високи

...
Препоръчаните ограничения за безопасна консумация на алкохол са твърде високи
Коментари Харесай

300 грама алкохол на седмица намалява животa с 1 до 2 години

Препоръчаните ограничавания за безвредна консумация на алкохол са прекомерно високи в доста развити страни и би трябвало да бъдат занижени за избавяне на човешки живот. Това демонстрира изследване, оповестено в здравния вестник Lancet, написа news.bg.

Редовното пиянство на повече от 100 грама алкохол на седмица - към 5-6 междинни чаши вино или няколко халби бира - е обвързвано с понижаване продължителността на живот на мъжете и дамите, се разяснява в проучването.

"Препоръчаните ограничавания в Италия, Португалия и Испания са съвсем 50% по-високи от тази и в Съединени американски щати горната граница за мъжете е съвсем двойна ", открили създателите на изследването.

Международен екип е анализирал данни на 600 000 души на възраст сред 30 и 100 година от 83 изследвания в 19 страни с високи приходи. Участниците са били следени минимум една година. Авторите на изследването са употребявали обстоятелства като възраст, пол, диабетна история, социално-икономическия статут и дали пушат цигари.

Консумирането на 100-200 грама чист алкохол на седмица понижава продължителността на живот с към 6 месеца спрямо по-малко от 100 грама, открили учените. Употребата на 200-350 грама алкохол на седмица понижава продължителността на живот с 1 до 2 години, а при повече от 350 грама на седмица - до 5 година

Препоръките за равнищата на консумация на алкохол варират в другите страни. В Съединени американски щати рекомендацията за мъже е до 196 грама или 11 чаши вино на седмица, а за дамите 98 грама. Лимитите в Италия, Португалия и Испания са към 50% по-високи от тези във Англия, където безвредната консумация е до 112 грама.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР