Преполовили 2023, геймърите по света очакват края на годината с

...
Преполовили 2023, геймърите по света очакват края на годината с
Коментари Харесай

14 впечатляващи игри от тази година, които вероятно сте пропуснали

Преполовили 2023, геймърите по света чакат края на годината с неспокойствие. Една добра година за света на видеоигрите, каквато несъмнено е тази, има още много какво да ни предложи. Bethesda ще ни покажат първото тяхно независимо заглавие за последните 25 години в лицето на Starfield, Mortal Kombat претърпява самобитен рестарт с „ 1 “, ще забележим напълно нов и видоизменен Payday, единственото допълнение към Cyberpunk 2077, с което идва и обновяване за цялостната игра, което всички толкоз доста чакат. Човекът-паяк и Alan Wake ще създадат завръщането си, може би ще дочакаме през 2023 Ubisoft да ни показват най-сетне Skull and Bones – към този момент е несъмнено, че от тях ще забележим нова игра от света на персонажите на Том Кланси (Heartland), както и такава от вселената на асасина (Mirage), Tekken 8 и други

Но отвън огромните ААА блокбъстъри всяка година има скрити шлагери, излизащи от радара на медийното внимание, а не би трябвало. Днес продължаваме с представянето на една подборка от заглавия, формирана от Game Pressure.

Dredge

Още като видите топлите цветове, с които е нарисувана играта към този момент знаете, че Dredge е нещо, което си заслужава да се тества. Макар и да става дума за лов на риба, това не е някакъв професионален риболовен сим, а забавна история с доста обрати. Вашата задача ще е главно риболова и продажба на улова, само че и нещо доста повече, тъй като тайнствен фетиш се намесва в цялата тази работа и нещата стават в действителност комплицирани за вас. Сървайвъл хорър, приключенска игра, тактика и RPG в едно, допълнена с икономическа система.

„ В основата си това е хорър, маскиран като история за безбрежно и умерено ловене на риба с изобретателни мини-игри. Тези два детайла се съчетават по един брилянтен метод и се допълват един различен, създавайки една неповторима примес. Ще е грях да не го ревизирате персонално! “, аргументира се Дариус Матусяк в коментара си за какво би трябвало да играете Dredge.

Tails: The Backbone Preludes

Визуалното съвършенство на една игра напълно не значи, че е реализирано такова и с общото прекарване, което доставя (замислете се да вземем за пример за игра, като This War of Mine). И в случай че търсите фотореализъм, повърхности, отразяващи светлината с оптималната точност и сходни, то Tails: The Backbone Preludes най-вероятно не е вашата игра, тъй като това, което ще виждате пред себе си са пикселизирани облици и среда. The Backbone Preludes се явява предистория на оповестената преди две години Backbone на EggNut. Играта ви придвижва в една антиутопия и една различна версия на Ванкувър, който е обитаем от хуманоидни животни. Вие влизате в ролята не на един, а на цели четири персонажа, следвайки ги в тяхното всекидневие и създавайки тяхната история.

„ Играта предлага голямо многообразие от тематики, доставяйки ви доста страст. Играта впечатлява с равнището разговора си, дълбочината на персонажите, завладяващи истории, голямо внимание към детайла и изключителна атмосфера. Тя дори се задълбочава със сюрреалистичното наличие на животни вместо човешки герои “, разяснява Матусяк.

Showgunners

Още една походова тактика с вериткална вероятност на камерата, идваща от полското студио Artificer. Вие сте участник в смъртоносно риалити, в което се борите за живота си в съперничеството на група главорези. Мисията ви: да оцелеете, намерите продуцента на извратеното развлечение и си отмъстите.

Everspace 2

Със сигурност тези, които са играли първата игра не са пропуснали продължението. Играта е еволюция в сериите със своя открит свят и огромни гледки, големи крузъри, заплахата, която ви дебне отвред и афинитета към детайла на Rockfish Games, с който те са известни.

„ Втората час изоставя „ роуглайк “ формата за сметка на по-голямо като количество и по-изчистен екшън с конфикти в един надалеч по-голям мащаб. Звездните борби доставят доста развлечение, историята е огромна и завладяваща и края на играта е изпълнена с плячка в жанр Diablo, която чака играчите да я приберат. Независимо от големия си открит свят, Everspace 2 не ви натоварва ненужно със своята величина. Всичко тук е много плътно и се върти към главния сюжет и деяние, тъй че феновете на цялостната независимост и проучването на Космоса, както е във Freespace или в Elite Dangerous, може и да се разочароват “, обобщава Матусяк.

CONVERGENCE: A League of Legends Story

„ Това е един от най-хубавите 2D платформъри тази година. Механиката, посредством която манипулирате времето е направена в действителност добре, обогатявайки нормалния геймплей на платформърите, като тук може да се открият също и детайли от Metroidvania жанра. CONVERGENCE: A League of Legends Story ще обезпечи всички със доста предизвикателство, запаметяващ се сюжет и доста наслада от играта “, написа Матусяк.

Octopath Traveler 2

A Space for the Unbound

Още една игра в подборката на Game Pressure, която предлага доста повече от това, което може да се види от филмовия откъс ѝ или някое playthrough видео в Мрежата. A Space for the Unbound ви води към Индонезия през 90-те години на предишния век, където тайнствена мощ заплашва да унищожи целия свят. Вие ще сте героя, който би трябвало да предотврати това, като се завърнете към родното ви село, с цел да потърсите отговори на някои не толкоз комфортни въпроси. В хода на вашето пътешестване, вие опознавате по-добре жителите му, техните проблеми, както и самия себе си.

„ Игралите играта я правят оценка поради извънредно прочувствения и хубав сюжет, който може да ви разплаче. Разработчиците преглеждат въпроси като депресията, безспокойството и паранормалните явления. И да не забравяме – тук може постоянно да милвате котки тук! Това се допуска да е един заслужен правоприемник на To The Moon, носейки със себе си подобен прочувствен заряд “, приключва Матусяк.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР