Преподавателят по конституционно право проф. Атанас Славов изказа критична оценка

...
Преподавателят по конституционно право проф. Атанас Славов изказа критична оценка
Коментари Харесай

Атанас Семов с коментар за скандалите около Радевата

Преподавателят по конституционно право проф. Атанас Славов изрече сериозна оценка за решението на прокуратурата да популяризира записи с диалога на президента Румен Радев. По думите му това е нарушаване на Наказателния кодекс.

Пред бТВ Семов сподели, че има нарушение и на самия закон за потребление на специфични разследващи средства (СРС). Неправилно е потреблението СРС и по непредназначение. Според специалиста няма съображение да стартира наказателно произвеждане против Радев.

Бивш парламентарен арбитър: Имунитетът на Радев е безспорен

"Инспекторатът към Висшия правосъден съвет (ВСС) би трябвало да се е самозезирал и да излезе със мнение ", разяснява Атанас Семов за това дали прокуратурата е направила нарушаване.

Експертът разяснява и питането на Иван Гешев до Конституционния съд (КС) при какви благоприятни условия се желае имунитета на президента и какво е тъкмо тълкуването на държавна измяна. Семов сподели, че докладчик по делото е Мариана Карагьозова, която има сериозен опит като арбитър. Той чака тя да се произнесе по най-правилния метод.

"Личното ми мнение е, че това дело не би трябвало да бъде допускано. Няма спор нито в теорията, нито в практирка за освобождението на президента. Това е дело без предмет ", разяснява още преподавателят по конституционно право.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР