Преподавателят по география в МГ „Гео Милев” – Плевен –

...
Преподавателят по география в МГ „Гео Милев” – Плевен –
Коментари Харесай

Плевенски учител с престижна награда за нововъведения в образователния процес

Преподавателят по география в МГ „ Гео Милев” – Плевен – Чавдар Тошков, е един от тримата учители в страната, които станаха носители на новоучредените награди от плана Teaching Alpha за новаторски способи на образование, внедрени в класната стая.

Освен него носители на оценката, което има и съществено финансово изражение – по 3 000 лева, са Елка Костова (ОУ „ Васил Левски “, гр. Разград) и Зорница Велинова (91 НЕГ „ Проф. Константин Гълъбов “, гр. София). Чавдар Тошков печели премията за показана забележителна храброст да излиза от рамките на методическите стандарти, разширявайки освен границите на образователния предмет “География”, само че и способността и уменията на учениците за сериозно мислене и аналитичност към обществените събития и публични процеси, сподели при връчването на оценката Петя Василева, ръководител на фондация „ Родова памет”, основател на премията, съобщи infopleven.com. Тя връчи оценката незабавно след откриването на новата образователна година в Математическата гимназия.

Eлка Колева слага ексцентрични планове, посредством които подтиква своите възпитаници да претърпяват действителността по на практика и креативен метод. Чрез разнородни игрови техники и влизайки в разнообразни обществени функции, учениците са подтиквани да развиват и усвояват както теоритични познания, по този начин и уменията си за работа в екип, творчеството си и способността да се оправят с разнообразни житейски обстановки.

Зорница Велинова основава образователен план, формиращ сложни умения и качества на учениците. Чрез дълготрайно насочено задание, целящо основаване на авторска книга, основана върху действителни исторически обстоятелства и фигури, учениците са подтиквани интензивно да развиват своя креативен капацитет, като в същото време усвояват в дълбочина образователния материал и получават скъпи на практика умения и познания в необятен набор.

Teaching Alpha е план за насърчаване на положителните практики в държавното учебно заведение. Има за цел да открие и награди учители, които са осъзнали потребността от нововъведения в просветителния развой, с цел да ангажират учениците по-адекватно и да им оказват помощ в разбирането и усвояването на образователния материал. Teaching Alpha разгласи номинации за такива учители в директна форма за попълване на уеб страницата www.teachingalpha.org. Механизмът за избиране даде опция всеки възпитаник или родител да номинира преподавател, като опише за какво счита, че методите му са разнообразни, по-продуктивни и сполучливи. Получени са 100 номинации от родители и възпитаници, от които екипът на плана избра финалисти, като организира с всеки един от тях самостоятелно изявление. С наградените всяка година учители екипът ще снима видея с положителните практики, които да разпрострянява и да предизвика и други учители да ги употребяват и даже усъвършенстват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР