Преподавател получавал смъртни заплахиУчителят принуден да напусне работаФренският премиер Габриел

...
Преподавател получавал смъртни заплахиУчителят принуден да напусне работаФренският премиер Габриел
Коментари Харесай

Франция съди ученичка, отказала да свали забрадката си

Преподавател получавал смъртни закани
Учителят заставен да напусне работа

Френският министър председател Габриел Атал разгласи, че страната ще съди ученичка, обвинила учител, че я е блъснал след спор за носене на ислямска кърпа, съобщи Би Би Си.

Учителят, чието име не се разкрива, бил заставен да напусне работата си, откакто бил залят със смъртни закани в обществените медии поради въпросния спор.

Той се развихрил на 28 февруари, когато преподавателят настоял три ученички да смъкват забрадките си според закона, който не разрешава носенето им на обществени места като учебните заведения. Две от девойките се съгласили, само че третата отказала и се стигнало до свада. Момичето декларирало, че е било ударено от учителя. А в идващите дни против него били отправени голям брой закани, за които учебното заведение алармирало органите на реда, а те на собствен ред изпратили патрули да наблюдават за вероятни произшествия.

Междувременно следствието не разкрило доказателства девойката да е била ударена от учителя, поради което френската страна я изправя на съд за подправени обвинявания.

Преподавателят обаче решил да напусне работата си, “заради терзания за моята сигурност и за тази на институцията ”, както самият е написал в имейл до сътрудниците си.

Френски политици показаха отвращение от наложително завършилата кариера на учителя. “Това държавно управление е некомпетентно да отбрани учебните заведения ни ”, съобщи Марин льо Пен от “Национален общ брой ”.

“Когато преподавател напуща поради смъртни закани - това е групов неуспех ”, отсече социалистът Борис Вало.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР