Преодоляването на ефектите от коронавируса в Европа води до известен

...
Преодоляването на ефектите от коронавируса в Европа води до известен
Коментари Харесай

Онлайн пазаруването в Европа: Какво си купуват на Стария континент

Преодоляването на резултатите от ковид в Европа води до прочут спад на онлайн покупките на физически артикули, само че и на голям растеж на направените разноски, свързани с пътувания и туризъм. Това демонстрира отчет на компанията за онлайн заплащания Nets.

Той дава и много богата информация за това какви са желанията на хората на разнообразни основни пазари на Стария континент.
 Пазаруване от разстояние? Ето по какъв начин да не похарчите парите си на вятъра
Пазаруване от разстояние? Ето по какъв начин да не похарчите парите си на вятъра

Увеличават се жалбите и недоволствата от по-възрастни клиенти

Детайли : В съпоставяне с 2021 година, през 2022 година се регистрира 11% растеж на направените разноски за онлайн извършване на покупки. 86% от хората в Норвегия, Финландия, Швеция, Дания, Германия, Австрия, Швейцария и Италия показват, че са пазарували онлайн през последните 28 дни.

Една трета от запитаните показват, че купуват през интернет, тъй като по този начин е по-лесно и по-удобно. Голям фактор също е и по-богатият избор. 68% избират да употребяват локални онлайн платформи. Сериозно изключение тук е Австрия.

Физическите артикули съставляват 49% от направените разноски, само че огромно усещане прави 52-процентовият скок на годишна база при покупките, свързани с пътувания и туризъм. Тенденцията е сходна на всички пазари, като във Финландия и Австрия онлайн покупките, свързани с пътувания, са скочили повече от двойно.
 Как коронавирусът трансформира навиците ни при извършване на покупки и какво купуваме?
Как коронавирусът трансформира навиците ни при извършване на покупки и какво купуваме?

Блокировките започнаха да отпадат и доста консуматори в Европа започнаха още веднъж да вървят по магазини

Физическите артикули : Най-популярната стока, купувана онлайн, са облеклата - общо за над 50 милиарда евро на проследените пазари. Двойно по-малко като размер на продажбите са електроуредите и питателните артикули.

Различните пазари имат своите специфики. В Швеция, да вземем за пример, са известни онлайн аптеките, в Дания, Австрия, Швейцария и Италия - покупките на алкохол през интернет.

Услугите : Най-популярни съгласно изследването на Nets са онлайн застраховките - с съвсем четворна преднина пред билетите (за културни и спортни събития) и абонаментите за стрийминг платформи. В северните страни са публикувани също и аудио книгите, в Швейцария - онлайн залозите.

Пътуванията : Хотели, самолетни билети и цялостни туристически пакети са във напредък във всички изследвани пазари.

Плащанията : Навсякъде на изследваните пазари се употребяват всеобщо банкови преводи и карти, като в Германия, Австрия и Швейцария са известни също цифровите портфейли, а в Италия към момента е мощен и наложеният платеж.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР