Пренареждането на пренаредените, но разместени жълти павета в центъра на

...
Пренареждането на пренаредените, но разместени жълти павета в центъра на
Коментари Харесай

Пренареждането на разместените жълти павета се отлага

Пренареждането на пренаредените, само че разместени жълти павета в центъра на София ще стартира, когато бъде завършен ремонтът на частта от ул. " Оборище " в региона на храма " Александър Невски ".

Това стана ясно от отговор на Столичната община на питане на. Преди повече от месец от локалната власт оповестиха, черемонтътна ремонта ще стартира през май. Това обаче по този начин и не се случи.

Пренареждането на жълтите павета в правата на бул. " Цар Освободител " пред Народното събрание ще докара до прекъсване на придвижването там. Затова от общината чакали първо да завърши обновяването на частта от ул. " Оборище " в региона на " Александър Невски ", с цел да има различен маршрут за водачите.

Към момента период за приключването на ремонта на обходното трасе няма. От общината обясниха, че до скоро там работели от " Топлофикация ", а в този момент започвало слагането на паветата. Заради дъждовете обаче не се знае какъв брой време ще отнеме приключването на работата.

Пренареждането на разместените павета би трябвало да стане по новатехнология, която специалисти търсеха от предходната година. Тя към този момент била открита и се чака утвърждението ѝ от Националния институт за недвижимото културно завещание.

Пренареждането напаветатапо относително дребна права от централния софийски бул. (между ул. " 15 ноември " и бул. " Васил Левски " ) завърши в края на септември предходната година. Още в първите дни от стартирането на колите обаче паветата се разместиха, а процесът продължава и до през днешния ден. Сега тук-там те са изцяло разместени, а фугите сред тях зеят.

От общината обясниха в началото казуса с това, че в прилежащите сектори паветата не са пренаредени и това основава място за превъртане на настилката при прекъсването на колите. Подобен недостатък обаче се получи и при кръстовището с бул. " Васил Левски ", който е асфалтиран и не би трябвало да има място за разбъркване на паветата.

Заради ремонтите в центъра на София, които обгръщат освен зоната с жълтите павета, само че и улица " Граф Игнатиев ", започнаразследванена Европейската прокуратура. То бе оповестено в последния ден на март. Възможната корупция се пресмята на най-малко 3 милиона евро. Проверяват се контракти, подписани сред Столичната община и две търговски сдружения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР