Пренареждането на жълтите павета пред Народното събрание е под 1,5%

...
Пренареждането на жълтите павета пред Народното събрание е под 1,5%
Коментари Харесай

Глобиха със 100 хил. лв. изпълнителя на ремонта на жълтите павета

Пренареждането на жълтите павета пред Народното събрание е под 1,5% от общия размер на плана. Проектът продължава да се извършва и сега, той е разграничен на стадии. Зоната, в която се ремонтират жълтите павета, е единствено в пътните платна, това е зоната, в която бяха безобразно пренаредени. Стойността на ремонта е 206 хиляди лева и до този миг освен няма Акт 15, само че не е заплатен нито един лев по обясними аргументи. Разбира се, че изрично не са се справили. По Закона за недвижимо културно завещание изпълнителят е санкциониран със 100 хиляди лева за засегнати жълти павета, която е в действие.

Това сподели кметът на Столична община (СО) Йорданка Фандъкова на чуване в парламентарната Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление (КРПБМС), съобщи кореспондент на БГНЕС.

Столичният кмет съобщи, че е поискала специфична експертна интервенция, по тази причина са поканени водещи специалисти. „ Целта е да не се позволява след пренареждането ново разместваме ", изясни Фандъкова и посочи, че сега се прави тестов сектор на площадката, на която се съхраняват паветата и когато специалистите са подготвени, дружно със служебния министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков ще отидат да видят резултата. Тя акцентира, че нейно е било предлагането жълтите павета да станат културна полезност.

По плановете и проектите, които имаме за дотъкмяване на обекта, няма риск да бъдат изгубени средства, заяви Фандъкова.

Глобата е наложена за позволено увреждане на керамични (жълти) павета при ремонта на Зона 4 от градския център. След подаден сигнал за съзнателно строшаване нацяло керамично паве от строителен служащ е формиран констативен акт от Столична община. Наказателното разпореждане е издадено по член 20 от Закона на устройство и застрояване на Столична община, защото той планува по-високи санкции за разваляне от Закона за културното завещание.

Жълтите павета, който са положени в центъра на София при започване на ХХ век, са оповестени за единична урбанистична и архитектурно-строителна културна полезност през 2016 година със заповед на министъра на културата по предложение на кмета на Столична община и решение на Столичен общински съвет. За позволеното съзнателно увреждане кметът на Столична община Йорданка Фандъкова изпраща сигнал и до софийска градска прокуратура./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР